Domov arrow Objave arrow Slovenija arrow Zahvala organizatorja
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Zahvala organizatorja Natisni E-pošta
ImageDragi prijatelji, znova nam je skupaj uspelo! V akciji Očistimo Slovenijo 2012 , ki je bila uvod v projekt Očistimo svet 2012, se je po zadnjih razpoložljivih podatkih spet združilo kar 270.000 prostovoljcev . To pomeni, da od leta 2010 prav nihče ni manjkal!
Kar nas še posebej veseli, je, da je komunalnih odpadkov manj, kar kaže na to, da naše delo ni le Sizifovo početje.

Ponosni smo, da smo del 270.000-glave množice, ki ji je mar, množice, ki ne le godrnja, ampak je pripravljena stopiti v akcijo in narediti nekaj dobrega za okolje in svoje potomce.

Združeni zmoremo več, to je dejstvo. Pomislite, kaj vse še lahko naredimo dobrega, če ostanemo povezani? Imate že kakšno idejo?

Bravo, Slovenija! Privilegij je bil delati z vami in iskrena hvala, da ste z nami stopili v akcijo. Vsak od nas je prispeval pomemben del k izvedbi tega neverjetnega projekta. Samo za primerjavo – na isti dan letos so čistili Portugalci. V državi z 10 milijonov prebivalci je čistilo 110.000 prostovoljcev, kar je 1 % prebivalstva. Pri nas pa kar 14 %!

Zavedamo pa se, da se naše delo tu ni končalo, zato bomo Ekologi brez meja še naprej trdno vztrajali na poti, za katero menimo, da je prava. Akcija je jasna zahteva odločevalcem, da državljani želimo sistemske spremembe na področju divjega odlaganja.

Zato ne pozabimo še naprej prijavljati divjih odlagališč v register . Prav tako akcija Prijavi   storilca še traja in ne bo odnehala zlepa. Dokler država sama po sebi ne deluje dovolj učinkovito, jo je treba spodbuditi. Ta način se je izkazal za učinkovitega. Ni pa edini in na tem bomo delali tudi v prihodnje.

Tu najdete tudi nekaj predlogov sistemskih sprememb na področju nelegalnega odlaganja odpadkov, ki smo jih pripravili v društvu Ekologi brez meja in na katerih bomo delali v prihodnje: http://ebm.si/p/osvet/gradiva/Sistemske_spremembe_divja_odlagalisca.pdf


Če bi se nam radi pridružili, vas bomo z velikim veseljem sprejeli, saj vedno potrebujemo ljudi kot, ste vi – odločne, pogumne, plemenite.

Če bi radi postali člani društva Ekologi brez meja in se nam tudi v prihodnje pridružili na poti v Slovenijo brez odpadkov, vas prisrčno vabimo medse. Če pa bi se nam radi pridružili kot društvo ali organizacija, vas vabimo v mrežo Očistimo Slovenijo , v kateri se  bodo povezovale lokalne nevladne organizacije, ki bodo na ta način okrepile svoj glas pri odločevalcih na državni ravni in tako lažje premagovale okoljske težave v svojih krajih.

Želimo si, da nas bo ta val prostovoljskega duha in pozitivnih sprememb še naprej povezoval, zato se bomo Ekologi brez meja pridružili Slovenski filantropiji in številnim prostovoljcem že 21. aprila , ko bomo na DAN ZA SPREMEMBE premagovali osamljenost.  Pridružite se nam še vi!
Več informacij bo odslej na voljo na ekologibrezmeja.si .

Se vidimo kmalu – hvala vam!!

Ekipa Očistimo Slovenijo 2012  Napiši prvi komentar

Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Nazaj   Naprej >
//skripta za piskotke