Domov arrow Objave arrow Slovenija arrow 18 let po genocidu v Srebrenici rane ostajajo odprte
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


18 let po genocidu v Srebrenici rane ostajajo odprte Natisni E-pošta
ImageTa četrtek, 11. julija, je 18. obletnica genocida v Srebrenici. Pridružite se nam na javni akciji, kjer se bomo spomnili žrtev Srebrenice in drugih žrtev vojne v BiH, ki še vedno trpijo zaradi posledic mučenja, spolnega nasilja in drugih vojnih zločinov. Oblasti namreč še niso poskrbele za celovito popravo krivic, s katero bi žrtvam vojne priznali osnovne pravice in jim tako omogočili dostojno življenje. Prostovoljke in prostovoljci Amnesty International Slovenije vabijo na Stritarjevo ulico (ob Tromostovju) v središču Ljubljane od 17. do 21. ure. 

Prisluhnite vabilu Melihe, prostovoljne koordinatorke mreže za Balkan pri AIS.

Nekaznovanost pomeni, da storilci kaznivih dejanj (mučenje, pobijanje, spolno nasilje) za svoja dejanja ne odgovarjajo. Tudi zaradi tega se številnim ženskam, ki so bile v vojni v letih 1992 – 1995 žrtve sistematičnega posiljevanja, spolnega suženjstva, prisilnih nosečnosti in drugih zločinov spolnega nasilja, izmika pravica.

To pa je le en vidik poprave krivic, med drugim je potrebno poskrbeti tudi za ustrezno odškodnino, socialno, zdravstveno pomoč... Skratka žrtvam pomagati, da si na novo zgradijo življenje.

Na četrtkovi akciji bomo skupaj pozvali bosanske oblasti naj sprejmejo ustrezno zakonodajo za popravo krivic. Peticijo lahko podpišite že zdaj.

Na akciji se nam bo pridružilo tudi človekoljubno dobrodelno Društvo UP, ki bo v sodelovanju z Zavodom Abraham mimoidočim pripelo 300 belih pentelj. S tem bodo opozarjali na nasilje nad bosanskimi ženskami v času vojne v Bosni in Hercegovini.

"Živim v strahu za svoje življenje in se vsak dan počutim slabše. Ne morem spati. V temi gledam skozi okno, saj se bojim, da bodo prišli nazaj po nas. Da se pomirim in sploh prebijem skozi dan, moram vzeti zdravila. Da jih ne srečam [odgovorni za nasilje živijo v njeni vasi], sploh ne grem iz hiše." M iz vasi Zvornik

Amnesty International Slovenija
  Napiši prvi komentar

Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Nazaj   Naprej >
//skripta za piskotke