Domov arrow Objave arrow Obvestila skupnosti arrow Teden izraelskega apartheida
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Teden izraelskega apartheida Natisni E-pošta
ImagePred nami je Teden izraelskega apartheida, mednarodni dogodek, v okviru katerega se vsako leto odvija sklop dogodkov v mestih in univerzah po vsem svetu. V sklopu letošnjega dogodka se bo v Sloveniji, na Fakulteti za družbene vede, odvijala razstava, okrogla miza in ogled filma. Projekt je namenjen ozaveščanju javnosti o sistemu apartheida, ki ga Izrael izvaja na zasedenih palestinskih ozemljih, ter iskanju učinkovitih sredstev, s katerimi bi bilo mogoče pritisniti na izraelsko vlado in izzvati spremembe v njihovi politiki ločevanja ter vojnih zločinov.
Dogodki se bodo odvijali po naslednjem sporedu:

1. Odprtje razstave Apartheid

Vabljeni na odprtje razstave v sredo, 26. marca, ob 12:15, v prostorih Fakultete za družbene vede v Ljubljani (pred predavalnico FDV-1).

Na otvoritvi bodo spregovorili prof. Kanjuo-Mrčela, vodja galerije na FDV-ju, Nada Pretnar in Barbara Vodopivec, aktivistki in članici BDS kampanje v Sloveniji ter dr. Brglez iz FDV, strokovnjak za mednarodno pravo človekovih pravic. Razstava v sedemnajstih panojih prikaže razvoj koncepta apartheida, ki ga poveže tako z apartheidom v Južni Afriki kot na palestinskih ozemljih, ki jih zaseda Izrael.

2. Okrogla miza na temo konflikta med Izraelom in Palestino

Otvoritvi bo sledila okrogla miza, ki se  bo začela ob 12:30 v prostorih Fakultete za družbene vede v predavalnici 18. Na okrogli mizi bodo spregovorili sociolog in politolog dr. Primož Šterbenc, novinar Boris Vasev ter Barbara Vodopivec, aktivistka pri BDS kampanji Slovenija. Okroglo mizo bo vodil in povezoval študent Sandi Paulina.

3. Ogled filma Our Story

Ogled filma bo potekal v torek, 8. aprila 2014, ob 10h, prav tako v prostorih Fakultete za družbene vede v predavalnici 2.

Fiilm predstavlja zgodbo palestinskega ljudstva v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Pripoveduje Mustafa Barghouti, ki je bil rojen v Jeruzalemu leta 1954 in je vodja palestinske državne pobude, ustanovljene leta 2002, član palestinskega zakonodajnega sveta ter tudi nekdanji minister.

»Če bi tisti, ki so trpeli v času holokavsta, prišli nazaj v življenje, sem prepričan, da bi danes podpirali boj za palestinske pravice, saj ne bi sprejeli krivice, kateri so bili tudi sami podvrženi«  (Mustafa Barghouti).
 

Vljudno vabljeni na vse tri dogodke!
 

Dogodek organizirajo študentje in študentke Fakultete za družbene vede v sodelovanju z Gibanjem za pravice Palestincev BDS Slovenija.


  Napiši prvi komentar

Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Nazaj   Naprej >
//skripta za piskotke