Domov arrow Objave arrow Slovenija arrow "Ne v mojem imenu"
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


"Ne v mojem imenu" Natisni E-pošta
ImageV sredo, 23.7.2014, vas ob 15. uri Gibanje za pravice Palestincev in Zavod Nur vabita pred sedež Evropske unije (Breg 14, Ljubljana) na  protest »Ne v mojem imenu«.
Namen protesta je izraziti nesoglasje z nedoslednostjo in neskladnostjo EU politike, ki po eni strani obsoja izraelsko kršenje mednarodnega prava, po drugi pa z Izraelom goji tesne gospodarske odnose.
Izraelska vojska je 8. julija začela z bombnimi napadi na Gazo kot odgovor na umor treh izraelskih najstnikov, za kar krivi palestinsko gibanje Hamas, ki nadzoruje območje Gaze, danes največji zapor na svetu. Dosedanji poskusi za dosego premirja so propadli in situacija v Gazi se zaostruje – v izraelskih napadih je bilo do sedaj ubitih že nad 530 Palestincev, številni med njimi so bili otroci, več kot 3000 Palestincev je bilo ranjenih. Število žrtev dnevno narašča, na tisoče Palestincev v Gazi je bilo prisiljenih zapustiti domove, saj so ti redne tarče napadov izraelske vojske.

Izrael že vrsto let ostaja nekaznovan za svoje vojne zločine in vsakodnevno kršenje mednarodnega prava. Nujno je, da Evropska unija, s tem pa tudi Slovenija, pozove izraelske oblasti k ustavitvi nadaljnjega nasilja in uporabi vsa politična sredstva – tudi politični in ekonomski pritisk –, da konča z nadaljnjim prelivanjem krvi.

Protest organizirata Gibanje za pravice Palestincev BDS Slovenija in Zavod Nur.

Vabljeni tudi k podpisu peticije, ki poziva slovenske politične predstavnike, naj zahtevajo takojšnjo prekinitev nasilja in kolektivno kaznovanje Palestincev, ki ju izvaja Izrael, in pozovejo institucije EU k strožjim političnim in ekonomskim ukrepom proti Izraelu, dokler ta ne konča vseh svojih vojaških operacij in prične spoštovati mednarodno pravo. S podpisom peticije bo vaše pismo poslano predsedniku države Borutu Pahorju, predsednici vlade Alenki Bratušek, ministru za zunanje zadeve Karlu Erjavcu ter predsednici Odbora za zunanjo politiko Janji Klasinc. Peticija se nahaja na: https://www.change.org/petitions/borut-pahor-ustavite-napad-na-gazo-in-kolektivno-kaznovanje-palestincev

 Več informacij na: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript

 

  Napiši prvi komentar

Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Nazaj   Naprej >
//skripta za piskotke