Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Slovenke, ki so zamenjale vero
ImageNa povezavi je dosegljiv odličen prispevek novinarke Jane, Mateje A. Hrastar o Slovenkah, ki so sprejele islam. Zanimive zgodbe posameznic, ki opisujejo njihove izkušnje, kljubovanje, odzive družine in okolja pri spremembi načina življenja. Prispevek bo lahko dobra inspiracija tudi za tiste bralce, ki so vzgojeni v muslimanski družini. Priporočamo!

Preberi več...

Napiši prvi komentar

 
dr. Abdalkarim Gregor Petkovšek o džamiji
ImageUrška Strle je v okviru mednarodnega projekta izvedla nekaj intervjujev s pripadniki islamske veroizpovedi v Sloveniji na temo izgradnje džamije v Ljubljani.
V nadaljevanju lahko preberete razmišljanje dr. Abdalkarima Gregorja Petkovška o procesu izgradnje in pomenu verskega objekta, kot tudi o vplivu medijev in odnosu javnosti.
Odgovor na eno vprašanje je še posebno zanimivo: Imate kakšno kritično stališče v zvezi z gradnjo džamije?

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Edin Kumalić o džamiji
ImageNa vprašanja Urške Strle o gradnji džamije v Ljubljani je odgovarjal tudi tajnik naše skupnosti Edin Kumalić. Njegove odgovore lahko preberete v nadaljevanju.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Iskrene čestitke ob Hanukki!
ImageNa povabilo Judovske skupnosti Slovenije smo se udeležili osrednje slovesnosti ob Hanukki - osemdnevnem judovskem prazniku, ki označuje ponovno posvečenje jeruzalemskega templja v času Makabejskih vojn (dva stoletja pred začetkom Gregorijanskega štetja).
Dogodek v Mini teatru v Ljubljani so pospremili glasbeniki Della Segodba s pesmimi španskih Judov, ki so po rekonkvisti naselili tudi območje Bosne.
Vezi med Slovensko muslimansko skupnostjo in Judovsko skupnostjo Slovenije so se okrepile ob vladni zakonski prepovedi obrednega zakola.
Našim bratom v monoteizmu čestitamo ob prazniku luči.

Napiši prvi komentar

 
Matrica zadolženosti: potrošnja in sodobno suženjstvo
ImagePo definiciji Oxfordskega slovarja je suženj »oseba, ki je legalno lastnina drugega in ga je dolžan ubogati«. Sužnja ta slovar tudi opredeljuje kot »osebo, ki zelo trdo dela in za to ne dobi ustreznega plačila ali ocene«, kar je v današnjem svetu oseba, ki dela za podjetje, kjer je njen trud pogosto podcenjen. Oxfordski slovar sužnja prav tako opredeljuje kot »osebo, ki je preveč odvisna od nekoga oziroma jo nekdo preveč kontrolira« ali kot »napravo, del naprave, ki je neposredno nadzorovana s strani druge«. Dolg je lahko instrument za kontrolo posameznika ali naroda. V tem primeru je posameznik odvisen od »kredita«, da lahko kupi izdelke, na spletni strani Global Research piše publicist Timothy Alexander Guzman.
Kredit postane dolg, ki ga je treba vrniti. Postane »mehanizem za kontrolo«, kreditodajalec pa »lastnik sužnja«, kreditojemalec postane »suženj«. V čem je bistvo? Da so v današnjem svetu neomejenih kreditov, potrošniki sodobni sužnji kreditodajalcev.

Več na povezavi (Darja Kocbek: Mladina)...

Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 61 - 70 od 661
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
"On je tisti, ki je razprostrl zemljo in na njej naredil nepremične gore, pa reke, in vse sadove na njej je ustvaril v parih, po dva. On zakrije dan z nočjo! Zares, v tem so znaki za ljudi, ki razmišljajo!" (Kur'an, 13:3)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
//skripta za piskotke