Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Herald Tribune: Muslimani bolj asimilirani v ZDA kot v Evropi
ImageRaziskava javnega mnenja na osnovi reprezentativnega vzorca 1050-tih posameznikov je pokazala, da so muslimani v Ameriki bolj asimilirani od tistih v Zahodni Evropi. Razlike so se pokazale na vprašanjih razumevanja lastne identitete, palestinskega konflikta, odnosa do ekstremizma itd. Zanimivo je, da je raziskava pokazala večjo asimilacijo starejših muslimanov v ZDA. Mlajši (do 30 let) se še vedno vidijo na prvem mestu kot muslimani in šele nato kot Američani.

Povezava

Napiši prvi komentar

 
Donacije: 10 milijard dolarjev za izobraževanje
ImageDubajski šejk Mohamed bin Rašid al Maktum je na Svetovnem gospodarskem forumu v Jordaniji napovedal, da bo za vzpostavitev posebne izobraževalne ustanove na Bližnjem vzhodu namenil 10 milijard dolarjev. Gre za eno najbolj radodarnih dobrodelnih donacij v zgodovini in doslej največjo regionalno pobudo za dvig izobraženosti v arabskem svetu, s katero naj bi tudi v tej regiji vzpostavili družbo znanja.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Akcija Amnesty International Slovenije
ImagePozovite BiH naj si prizadeva za izpustitev t.i. Alžirske grupe iz Guantánama in prepreči nadaljnje kršenje človekovih pravic.
Mustafa Ait Idir, Bensayah Belkacem, Hadj Boudellaa, Saber Lahmer, Boumediene Lakhdar in Mohamed Nachle, vsi rojeni v Alžiriji, so v devetdesetih prišli v BiH in si tam ustvarili družine. Pet jih je dobilo državljansko Bosne in Hecegovine, eden pa pravico do stalnega prebivališča.
Leta 2001 so bili aretirani zaradi suma načrtovanja napada na ameriško in britansko ambasado v Sarajevu.

Preberite več...

Komentarji (1)

 
Prof. dr. Silajdžić: Reis mora prevzeti odgovornost
ImageNaš sodelavec, Bedrudin GUŠIĆ je pripravil intervju z rednim profesorjem na Fakulteti islamskih znanosti v Sarajevu, dr. Adnanom Silajdžićem. Pogovarjala sta se o t.i. vahabitskem gibanju, političnih ambicijah reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića, dogajanju med muslimani na področju bivše Jugoslavije, zaroti proti muslimanom itd.
Prof. dr. Adnan SILAJDŽIĆ je predsednik matičnega odbora Bošnjaške kulturne skupnosti "Preporod" in glavni in odgovorni urednik časopisa "Znakovi vremena", ki izhaja v izdaji Znanstveno-raziskovalnega instituta Ibn Sina v Sarajevu. Je med drugim tudi avtor knjig: 40 hadisov s komentarjem, Muslimani med tradicijo in modernostjo, Filozofska teologija Abu al-Hasana al-Aš'arija, Islam v odkritju krščanske Evrope, Kriza religijske identitete v današnjem svetu, Muslimani v iskanju identitete, Muslimansko razumevanje drugih religij itd.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Moč lobija
Na posnetku si lahko ogledate prvi del nizozemske dokumentarne oddaje o proizraelskem lobiju v ZDA. Na to vprašanje je odgovarjal tudi mag. Primož Šterbenc v intervjuju, ki si ga lahko preberete na povezavi.
Javni diskurz na omenjeno temo sta odprla ameriška profesorja političnih znanosti John J. Mearsheimer in Stephen M.Walt. Njuno delo si lahko preberete na tej povezavi .


Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 Naprej > Konec >>

Rezultati 601 - 610 od 650
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
Opravljajte molitev, ko se sonce nagne proti horizontu do temnine noči. In branje (Kur'ana) ob jutranji zarji! Branje ob jutranji zarji je pričano! In del noči ostani buden v branju, (to je) dodatna zaslužnost zate! Morda te bo tvoj Gospod postavil na mesto hvalevredno! (17:78-79)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
//skripta za piskotke