Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Nepotrjen vzrok smrti v Guantanamu
ImageSaudska Arabija je identificirala svojega državljana, ki je domnevno storil samomor v zaporniškem kampu Guantanamo Bay. Ameriška vojska je za vzrok smrti navedla samomor, toda predstavnik saudskega notranjega ministra Mansour Al Turki je dejal, da je prezgodaj soditi o tem, kako je umrl Abdul Rahman Maadha Al Amry. Saudsko združenje za človekove pravice je za njegovo smrt obtožilo ZDA. Zapornik je bil zadržan v najstrožje varovanem kampu. To je četrti domnevni primer samomora v Guantanamu, odkar se je kamp odprl, 10. junija 2006 so namreč trije priporniki izvršili samomor s pomočjo rjuh.

Napiši prvi komentar

 
Prva predsednica sodišča v Amanu
Image30. maj 2007 | Aman
Jordan Times poroča, da je prvič v zgodovini Jordanije ženska izvoljena za predsednico sodišča. »To je pomemben korak za arabske ženske v regiji. Ni enostavno biti imenovan na to pozicijo,« je povedala Ihssan Barakat, ki bo s 1. junijem vodila ekipo 22-tih sodnikov in 81 zaposlenih na sodišču prve stopnje v Amanu.

Napiši prvi komentar

 
Evropska sredstva tudi za verske skupnosti
ImageUrad za verske skupnosti je v sredo, 30. maja 2007, organiziral 43. posvet predstavnikov verskih skupnostih, na katerem je tekla beseda o možnostih pridobivanja finančnih sredstev iz različnih virov Evropske unije.
Poslanka Evropskega parlamenta, ga. Ljudmila Novak, je predstavila vire financiranja preko programov, ki jih financira Evropska unija v skladu s svojimi cilji. Tako dajejo poudarek na sodelovanju narodov na različnih področjih, enakomernem razvoju pokrajin in večji pripadnosti skupni identiteti.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Potrebujemo hitrejši razvoj
Image29. maj 2007 | Kuala Lumpur
Malezija, Indonezija, Kuvajt, Združeni Arabski Emirati in Pakistan so na islamskem svetovnem ekonomskem forumu (World Islamic Economic Forum)  pozvali muslimanske države, naj osvobodijo muslimane revščine, konfliktov in ekstremizma. Malezijski premier Abdullah Ahmad Badawi je povedal, da je 57 članic Organizacije islamske konference prispevalo le 5% bruto domačega proizvoda v letu 2005, čeprav predstavljajo 21% svetovne populacije.

Napiši prvi komentar

 
Pismo o nameri za izgradnjo džamije podpisano
Novica včerajšnjega dne je podpisovanje predpogodbe med Mestno občino Ljubljana in Islamsko skupnostjo v Sloveniji o gradnji džamije. Posnetek ekipe s spletne strani www.vest.si si lahko ogledate spodaj.

Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 Naprej > Konec >>

Rezultati 601 - 610 od 656
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
Tisti, ki ne verujejo, rečejo: "Ne bo nas doletela (poslednja) ura!" Reci: "Nikakor ne! Pri mojem Gospodu, ki pozna nevidno! Prav gotovo, doletela vas bo! Njemu ne uide niti teža (enega samega delca) prahu, niti v nebesih niti na zemlji. In nič manjšega od tega ne obstaja in nič večjega, kar bi ne bilo v Jasni Knjigi." (Kur'an, 34:3)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
Prisotni: 1 gost
//skripta za piskotke