Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Drnovšek v Jordaniji
ImageSTA, Planet | 4.6.2007
Slovenski predsednik Janez Drnovšek je odpotoval na delovni obisk v Jordanijo, kjer se bo jutri sestal z jordanskim kraljem Abdulahom II. in predsednikom vlade Marufom Sulejmanom al Bahitom.
Teme pogovora bodo izmenjava stališč o mirovnem procesu na Bližnjem vzhodu, dialog civilizacij in religij ter sodelovanje Jordanije z Evropsko unijo, so sporočili iz urada predsednika Drnovška.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Zastarelo učenje o islamu na britanskih univerzah
ImageZaključki raziskave, ki jo je izvedel akademik dr. Ataullah Siddiqui v Veliki Britaniji kažejo, da je poučevanje o islamu na angleških univerzah zastarelo in da je izvedeno brez sodelovanja z muslimansko skupnostjo. Povedal je tudi, da je potrebno preusmeriti pozornost z arabskega sveta na lokalno skupnost. V učni program bi bilo potrebno vključiti tudi možnost, da študentje pridobijo informacije o islamu s strani islamskih učenjakov. Po pisanju BBC-ja se namerava v izobraževanje o islamu vključiti tudi vlada z milijonskim vložkom, ki bo namenjeno izobraževanju imamov v Veliki Britaniji.

Povezava

Napiši prvi komentar

 
Nepotrjen vzrok smrti v Guantanamu
ImageSaudska Arabija je identificirala svojega državljana, ki je domnevno storil samomor v zaporniškem kampu Guantanamo Bay. Ameriška vojska je za vzrok smrti navedla samomor, toda predstavnik saudskega notranjega ministra Mansour Al Turki je dejal, da je prezgodaj soditi o tem, kako je umrl Abdul Rahman Maadha Al Amry. Saudsko združenje za človekove pravice je za njegovo smrt obtožilo ZDA. Zapornik je bil zadržan v najstrožje varovanem kampu. To je četrti domnevni primer samomora v Guantanamu, odkar se je kamp odprl, 10. junija 2006 so namreč trije priporniki izvršili samomor s pomočjo rjuh.

Napiši prvi komentar

 
Prva predsednica sodišča v Amanu
Image30. maj 2007 | Aman
Jordan Times poroča, da je prvič v zgodovini Jordanije ženska izvoljena za predsednico sodišča. »To je pomemben korak za arabske ženske v regiji. Ni enostavno biti imenovan na to pozicijo,« je povedala Ihssan Barakat, ki bo s 1. junijem vodila ekipo 22-tih sodnikov in 81 zaposlenih na sodišču prve stopnje v Amanu.

Napiši prvi komentar

 
Evropska sredstva tudi za verske skupnosti
ImageUrad za verske skupnosti je v sredo, 30. maja 2007, organiziral 43. posvet predstavnikov verskih skupnostih, na katerem je tekla beseda o možnostih pridobivanja finančnih sredstev iz različnih virov Evropske unije.
Poslanka Evropskega parlamenta, ga. Ljudmila Novak, je predstavila vire financiranja preko programov, ki jih financira Evropska unija v skladu s svojimi cilji. Tako dajejo poudarek na sodelovanju narodov na različnih področjih, enakomernem razvoju pokrajin in večji pripadnosti skupni identiteti.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 Naprej > Konec >>

Rezultati 601 - 610 od 658
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
Nismo ustvarili neba in zemlje in vsega, kar je vmes za zabavo! (Kur'an, 21:16)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
//skripta za piskotke