Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Akcija Amnesty International Slovenije
ImagePozovite BiH naj si prizadeva za izpustitev t.i. Alžirske grupe iz Guantánama in prepreči nadaljnje kršenje človekovih pravic.
Mustafa Ait Idir, Bensayah Belkacem, Hadj Boudellaa, Saber Lahmer, Boumediene Lakhdar in Mohamed Nachle, vsi rojeni v Alžiriji, so v devetdesetih prišli v BiH in si tam ustvarili družine. Pet jih je dobilo državljansko Bosne in Hecegovine, eden pa pravico do stalnega prebivališča.
Leta 2001 so bili aretirani zaradi suma načrtovanja napada na ameriško in britansko ambasado v Sarajevu.

Preberite več...

Komentarji (1)

 
Prof. dr. Silajdžić: Reis mora prevzeti odgovornost
ImageNaš sodelavec, Bedrudin GUŠIĆ je pripravil intervju z rednim profesorjem na Fakulteti islamskih znanosti v Sarajevu, dr. Adnanom Silajdžićem. Pogovarjala sta se o t.i. vahabitskem gibanju, političnih ambicijah reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića, dogajanju med muslimani na področju bivše Jugoslavije, zaroti proti muslimanom itd.
Prof. dr. Adnan SILAJDŽIĆ je predsednik matičnega odbora Bošnjaške kulturne skupnosti "Preporod" in glavni in odgovorni urednik časopisa "Znakovi vremena", ki izhaja v izdaji Znanstveno-raziskovalnega instituta Ibn Sina v Sarajevu. Je med drugim tudi avtor knjig: 40 hadisov s komentarjem, Muslimani med tradicijo in modernostjo, Filozofska teologija Abu al-Hasana al-Aš'arija, Islam v odkritju krščanske Evrope, Kriza religijske identitete v današnjem svetu, Muslimani v iskanju identitete, Muslimansko razumevanje drugih religij itd.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Moč lobija
Na posnetku si lahko ogledate prvi del nizozemske dokumentarne oddaje o proizraelskem lobiju v ZDA. Na to vprašanje je odgovarjal tudi mag. Primož Šterbenc v intervjuju, ki si ga lahko preberete na povezavi.
Javni diskurz na omenjeno temo sta odprla ameriška profesorja političnih znanosti John J. Mearsheimer in Stephen M.Walt. Njuno delo si lahko preberete na tej povezavi .


Napiši prvi komentar

 
Muslimani v Švici aktivni na človekoljubnem področju
ImageMuslimani v Švici se trudijo razširiti svoje človekoljubne aktivnosti tudi s pomočjo sodelovanja z drugimi podobnimi organizacijami, ki nimajo nobene zveze z islamom.
Predsednik Švicarske muslimanske zveze, g. Sulaiman Abdulgadir pravi, da prostovoljne aktivnosti muslimanskih organizacij v Švici vključujejo: skrb za sirote iz islamskih držav (v sodelovanju z drugimi človekoljubnimi organizacijami), učenje Kur'ana, delavnice o osnovah islama za otroke, prostovoljci pa tudi obiskujejo bolnike po bolnicah in jim pomagajo. Vključeni so tudi pri kopanju umrlih oseb in organizaciji prevoza v njihove matične države. Prav tako pomagajo pri organizaciji simpozijev in konferenc, ki so pomembna za lokalno muslimansko skupnost. (islamonline)

Napiši prvi komentar

 
Islamski koledar
ImageSte se kdaj spraševali zakaj je mesec posta (Ramazan) vsako leto v drugačnem časovnem intervalu ali pa zakaj imamo muslimani danes težave s točnim določanjem začetka Bajrama enotno po celem svetu? Odgovore si lahko preberete v zanimivem članku Muhammada Iljasa, ki je objavljen pod naslovom »New Moon's Visibility and International Islamic Calendar«. Avtor je član Inštituta za astronomska raziskovanja v Maleziji. Članek sta ga prevedla Osman ef. Đogić in Matjaž Mihelčič.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 Naprej > Konec >>

Rezultati 611 - 620 od 658
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
O ljudje! Vi ste tisti, ki ste odvisni od Boga! Bog je samozadosten in hvale vreden. (Kur'an, 35:15)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
//skripta za piskotke