Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Islamski koledar
ImageSte se kdaj spraševali zakaj je mesec posta (Ramazan) vsako leto v drugačnem časovnem intervalu ali pa zakaj imamo muslimani danes težave s točnim določanjem začetka Bajrama enotno po celem svetu? Odgovore si lahko preberete v zanimivem članku Muhammada Iljasa, ki je objavljen pod naslovom »New Moon's Visibility and International Islamic Calendar«. Avtor je član Inštituta za astronomska raziskovanja v Maleziji. Članek sta ga prevedla Osman ef. Đogić in Matjaž Mihelčič.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Zaprta novinarka Al Jazeere
ImageKairo | 3.4.2007 | Egiptovsko sodišče je obsodilo novinarko informativne mreže Al Jazeera na šest mesecev zapora zaradi snemanja dokumentarnih filmov, ki prikazujejo policijsko torturo in mučenje zapornikov. Huwajda Taha, trenutno zaposlena na katarskem satelitskem kanalu je obsojena za "nanašanje škode egiptovskem nacionalnem interesu" in planiranje oddajanja "lažnih" posnetkov.
Organizacije, ki se borijo za človekove pravice, so obtožile sodišče kršenja mednarodno priznanih pravičnih sodnih procesov in Egipt zaradi teroriziranja medijev.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Parcela, kjer naj bi bila džamija, še ni pripravljena za prodajo
ImageSoglasje o novi lokaciji za gradnjo islamskega kulturnega centra (IKC) sta vodstvi ljubljanske mestne občine in islamske skupnosti v Sloveniji dosegli že decembra lani.
Mikrolokacijo za gradnjo džamije na območju ob Parmovi, kjer je zdaj parkirišče, bo MOL določila z občinskim podrobnim prostorskim načrtom, a verjetno še ne letos.

Povezava

Napiši prvi komentar

 
Dženaza namaz: Redžo Karajić
ImageNa boljši svet se je preselil Redžo Karajić. Dženaza namaz bo v četrtek, 3. maja 2007 (15. Rebiu-l-ahir 1428) ob 15:00 uri na pokopališču Žale 4. Do takrat bo ležal v Vežici 5.

"Mi smo Allahovi in mi se bomo Njemu vrnili." (Kur'an, 2:156)

Napiši prvi komentar

 
Janković: Maja bomo podpisali predpogodbo
ImageŽupan Ljubljane, Zoran Janković, je v intervjuju za Mladino (16/2007) na vprašanje kdaj bo zgrajena džamija odgovoril: "Kdaj bo zgrajena, vam ne znam povedati. Maja bomo podpisali predpogodbo za zemljo z muslimansko skupnostjo. Potem pa je vse odvisno od njih, kdaj bodo imeli denar. Mi jim bomo zagotovili namembnost lokacije. Ta predmet prodaje bomo dali v obravnavo na sejo mestnega sveta in mislim, da bo velika večina za. S tem bo za nas stvar končana."

Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 Naprej > Konec >>

Rezultati 611 - 620 od 654
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
"Dobro, ki te doleti, je od Boga, zlo ki te doleti, je od tebe (samega)." (Kur'an, 4:79)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
//skripta za piskotke