Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Blewitt: Karadžić in Mladić ne bosta nikoli aretirana
ImageSarajevo, 25. aprila (STA) - Nekdanji namestnik glavne tožilke Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Graham Blewitt je v pogovoru za sarajevski časnik Dnevni avaz izrazil prepričanje, da haaška obtoženca Radovan Karadžić in Ratko Mladić ne bosta nikoli aretirana, hkrati pa je svojo bivšo šefico Carlo Del Ponte obtožil "neprofesionalnosti in politizacije", zlasti v procesu proti Slobodanu Miloševiću, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Napiši prvi komentar

 
Večina anketirancev nasprotuje ameriški zunanji politiki
ImageRaziskava javnega mnenja v nekaterih muslimanskih državah je pokazala izrazito negativno mnenje o ameriški zunanji politiki do muslimanskih držav. Več kot 70% Egipčanov, Maročanov, Indonezijcev in Pakistancev verjame, da poskušajo ZDA oslabiti in razdeliti muslimanski svet. Večina jih tudi verjame, da vzpostavitev palestinske države ni cilj ameriške politike. Medtem ko se večina ne strinja z napadi Al Kaide na civiliste, ker nasprotujejo islamu, se strinjajo z nekaterimi cilji te organizacije kot npr. uveljavitev šeriatskega prava in prekinitev ameriške vojaške prisotnosti v muslimanskih državah. Na vprašanju o napadih na ameriške vojake v Iraku rezultati kažejo razdeljenost: medtem ko 91% Egipčanov in 69% Maročanov podpira napade, jim 61% Indonezijcev nasprotuje. Zanimivo je, da jim nasprotuje tudi 33% Pakistancev, medtem ko jih 31% napade podpira.

Raziskavo je izvedla ameriška WorldPublicOpinion.org v sodelovanju z Maryland University na podlagi osebnih intervjujev na vzorcu 1000-1200 ljudi v času od decembra do februarja. Celotno poročilo je dosegljivo na tej povezavi.

Napiši prvi komentar

 
Ob dnevih knjige...
ImageIzid knjige poezije pod naslovom Guantanamo: The Detainees Speak je predviden na 15. avgust. Knjigo bo izdala ameriška University od Iowa Press v angleškem jeziku. Obsega 84 strani, cena pa bo 13.95$.
Predstavlja 21 pesmi, ki so jih sestavili priporniki. Ameriška vlada je preprečila objavo nekaterih pesmi z razlogom, da predstavljajo tveganje za nacionalno varnost.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Intervju: Osman ef. Đogić
Študentje Mednarodnih odnosov na FDV: Andraž, Andreja, Maša, Aljaž in obe Špeli so za potrebe raziskovalne naloge na temo svobode veroizpovedi pripravili tudi intervju z Osman ef. Đogićem. Posnetek je prav prišel našemu administratorju, da lahko testira predvajanje video posnetkov na strežniku. Študentom se zahvaljujemo za dovoljenje predvajanja posnetka in jim želimo uspešen zaključek projekta.


Napiši prvi komentar

 
Britanski muslimani nimajo težav z integracijo
ImageRaziskava javnega mnenja v Veliki Britaniji, v katero je bilo vključenih 500 muslimanov in 1200 pripadnikov širše družbe, je pokazala da so muslimani bolje identificirajo z državo in imajo več zaupanja v državne institucije od širše populacije.
Raziskava nasprotuje uveljavljenim stereotipom o tem, da ima muslimanska skupnost težave z integracijo. Raziskava je pokazala tudi, da imajo muslimani manj težav s sprejemanjem drugih ras in drugače verujočih od širše populacije. Statistiko si lahko ogledate na tej povezavi.

Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 Naprej > Konec >>

Rezultati 611 - 620 od 649
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
Govore: "Bodite judje ali kristjani, da boste pravilno vodeni!" Reci: "Nikakor ne! (mi sledimo) veri Abrahama, hanifa, on ni bil mnogobožec!" (Kur'an, 2:135)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
//skripta za piskotke