Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Moč lobija
Na posnetku si lahko ogledate prvi del nizozemske dokumentarne oddaje o proizraelskem lobiju v ZDA. Na to vprašanje je odgovarjal tudi mag. Primož Šterbenc v intervjuju, ki si ga lahko preberete na povezavi.
Javni diskurz na omenjeno temo sta odprla ameriška profesorja političnih znanosti John J. Mearsheimer in Stephen M.Walt. Njuno delo si lahko preberete na tej povezavi .


Napiši prvi komentar

 
Muslimani v Švici aktivni na človekoljubnem področju
ImageMuslimani v Švici se trudijo razširiti svoje človekoljubne aktivnosti tudi s pomočjo sodelovanja z drugimi podobnimi organizacijami, ki nimajo nobene zveze z islamom.
Predsednik Švicarske muslimanske zveze, g. Sulaiman Abdulgadir pravi, da prostovoljne aktivnosti muslimanskih organizacij v Švici vključujejo: skrb za sirote iz islamskih držav (v sodelovanju z drugimi človekoljubnimi organizacijami), učenje Kur'ana, delavnice o osnovah islama za otroke, prostovoljci pa tudi obiskujejo bolnike po bolnicah in jim pomagajo. Vključeni so tudi pri kopanju umrlih oseb in organizaciji prevoza v njihove matične države. Prav tako pomagajo pri organizaciji simpozijev in konferenc, ki so pomembna za lokalno muslimansko skupnost. (islamonline)

Napiši prvi komentar

 
Islamski koledar
ImageSte se kdaj spraševali zakaj je mesec posta (Ramazan) vsako leto v drugačnem časovnem intervalu ali pa zakaj imamo muslimani danes težave s točnim določanjem začetka Bajrama enotno po celem svetu? Odgovore si lahko preberete v zanimivem članku Muhammada Iljasa, ki je objavljen pod naslovom »New Moon's Visibility and International Islamic Calendar«. Avtor je član Inštituta za astronomska raziskovanja v Maleziji. Članek sta ga prevedla Osman ef. Đogić in Matjaž Mihelčič.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Zaprta novinarka Al Jazeere
ImageKairo | 3.4.2007 | Egiptovsko sodišče je obsodilo novinarko informativne mreže Al Jazeera na šest mesecev zapora zaradi snemanja dokumentarnih filmov, ki prikazujejo policijsko torturo in mučenje zapornikov. Huwajda Taha, trenutno zaposlena na katarskem satelitskem kanalu je obsojena za "nanašanje škode egiptovskem nacionalnem interesu" in planiranje oddajanja "lažnih" posnetkov.
Organizacije, ki se borijo za človekove pravice, so obtožile sodišče kršenja mednarodno priznanih pravičnih sodnih procesov in Egipt zaradi teroriziranja medijev.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Parcela, kjer naj bi bila džamija, še ni pripravljena za prodajo
ImageSoglasje o novi lokaciji za gradnjo islamskega kulturnega centra (IKC) sta vodstvi ljubljanske mestne občine in islamske skupnosti v Sloveniji dosegli že decembra lani.
Mikrolokacijo za gradnjo džamije na območju ob Parmovi, kjer je zdaj parkirišče, bo MOL določila z občinskim podrobnim prostorskim načrtom, a verjetno še ne letos.

Povezava

Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 Naprej > Konec >>

Rezultati 611 - 620 od 656
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
Gospod vzhoda in zahoda! Ni boga, razen Njega, Njega vzemite za zaščitnika! (Kur'an, 73:9)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
//skripta za piskotke