Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Britanski muslimani nimajo težav z integracijo
ImageRaziskava javnega mnenja v Veliki Britaniji, v katero je bilo vključenih 500 muslimanov in 1200 pripadnikov širše družbe, je pokazala da so muslimani bolje identificirajo z državo in imajo več zaupanja v državne institucije od širše populacije.
Raziskava nasprotuje uveljavljenim stereotipom o tem, da ima muslimanska skupnost težave z integracijo. Raziskava je pokazala tudi, da imajo muslimani manj težav s sprejemanjem drugih ras in drugače verujočih od širše populacije. Statistiko si lahko ogledate na tej povezavi.

Napiši prvi komentar

 
Ezan v domačem okolju
ImageČe imate doma vedno prižgan računalnik in se vam zdi, da bi ga lahko koristno uporabili tudi kot opomnik za 5 dnevnih molitev, potem berite naprej.
Program Athan vam omogoča, da si nastavite časovni razpored za več kot 6 milijonov lokacij na Zemlji, zato je primeren tudi za popotnike. Izbirate lahko med tremi jeziki (arabščina, francoščina in angleščina), različnimi metodami kalkulacije in pravnimi metodami. Osnovna verzija omogoča tudi izbiro ezanov iz Mekke, Medine, Al-Akse in Egipta, plačljiva (Pro) verzija pa še več različnih klicev k molitvi, poleg tega pa še recitacije Kur'ana, pretvornik datumov gregorijanskega in muslimanskega koledarja, slike mesdžidov po svetu in mnogo več.

Več na povezavi...

Napiši prvi komentar

 
O enotnosti
ImagePoslanec Muhammed, mir z njim, je rekel da se bodo njegovi nasledniki razdelili na 72 skupin. Samo ena je prava in ta bo tista, ki bo v raju (Džennetu). Tukaj se torej govori o ideološki neenotnosti, ki se naslanja na različne interpretacije Kur'ana. Misli se na šole mišljenja, ki so se namerno ali nenamerno oddaljile od »resničnega« učenja islama. Četudi se ta izjava Poslanca pojavlja kot sama po sebi jasna, temu ni tako. Mnoge muslimanske skupine so danes arogantno samoprepričane in mislijo, da je Poslanec mislil ravno na njih, ko je govoril o »pravi skupini« (To seveda misli tudi Bin Laden. Vendar, že tolikšno samoprepričanje je za mene samo veliki znak, da ni). Ali ne bi bilo mogoče, da 72. skupino sestavljajo »člani«, ki se nahajajo v vseh skupinah? Ni nujno, da je Poslanec mislil ravno na specifično skupino, ki je v specifičnem času dosegla popolnost.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Mohamed alejhi-selam (Božji Poslanec)
ImageNajvečji reformator in najuspešnejši človek. Če veličina leži v zdravljenju ponižanega naroda, kdo je lahko v tem pogledu večji od Poslanca? Nikdar en narod ni padel nižje kot so to Arabci, nikdar en narod ni bil manj organiziran kot so to bili Arabci, nikjer ni idolopoklonstvo imelo globlje korenine kot v Arabiji, niti en kraj na zemeljski obli ni bil taka črna pika kot je to bila Arabija, nikdar niti en narod ni bil tako brutalen in nepismen kot so to bili Arabci.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Francozi vedeli za Al Kaidine načrte
ImageFrancoska obveščevalna služba je že januarja 2001 vedela, da teroristična mreža Al Kaida pripravlja ugrabitve letal in je te informacije posredovala ameriški obveščevalni službi CIA, je danes poročal francoski časnik Le Monde. Časnik se je dokopal do zaupnega dokumenta na 328 straneh o dejavnostih Al Kaide, ki ga je pripravila francoska zunanja obveščevalna služba DGSE.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 Naprej > Konec >>

Rezultati 621 - 630 od 655
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
"Dobro, ki te doleti, je od Boga, zlo ki te doleti, je od tebe (samega)." (Kur'an, 4:79)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
Prisotni: 3 gostov
//skripta za piskotke