Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava





Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Guantánamo: razmere se slabšajo

ImageLondon, 5. april 2007, - Novo poslopje v Guantánamu ustvarja še težje razmere skrajne izolacije in prikrajšanj za pripornike, ugotavlja v novem poročilu Amnesty International. Razmere v kampu 6, ki so ga odprli decembra lani, so opisane kot "krute in nečloveške". Priporniki so 22 ur na dan zaprti v ločene jeklene celice brez naravne svetlobe in z minimalnim stikom z ljudmi.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Namenitev dela dohodnine za donacije

ImageVir: www.racunovodja.com

Vlada RS je na seji 22. marca sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije. Sprejeta uredba določa podrobnejši načina izvajanja novega instituta, ki ga je prinesel Zakona o dohodnini, in sicer namenitev dela dohodnine za donacije. Tako bodo rezidenti lahko določili, da do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene od njihovih dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, ne pripada proračunu Republike Slovenije, pač pa organizacijam, ki se na nepridobiten način ukvarjajo s splošno koristnimi dejavnostmi, političnim strankam in reprezentativnim sindikatom. Seznam upravičencev za leto 2007 je sestavni del uredbe. Uredba bo začela veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Novinarski standardi

ImageČasopis Islamske skupnosti BiH "Preporod" je v zadnji številki objavil odgovor Osman ef. Đogića na tekst , ki ga je podpisal Zilhad Kudić pod naslovom "Moralni in človeški strmoglav Osmana Đogića". Pri vsej tej zgodbi se nam zdi pomembno dejstvo, da je urednik upošteval profesionalne in tudi verske standarde (v islamu je pravica do ugovora samoumevna), kljub verjetnem nasprotovanju različnih lobijev. Nažalost, tega se v zadovoljivi meri ne držijo vsi uredniki kulturnih časopisov pri nas in pod pritiskov različnih "diktatorjev javnega diskurza" popuščajo na račun novinarskih in moralnih standardov, ter na škodo bralcev.

Napiši prvi komentar

 
Miralem Hodžić: Mi ne temeljimo našo skupnost na nacionalni šabloni
ImageObjavljamo preveden intervju v.d. predsednika Vrhovnog Sabora Islamske skupnost Srbije h. Miralema Hodžića v listu ‘Glas javnosti’. Dogajanja med muslimani Srbije so zaradi podobnosti situacije zanimiva tudi za nas. V torek. 27 marca je namreč v Novem Pazaru formirana še ena Islamska skupnost, ki vključuje organizacijske enote tako iz Srbije kot tudi iz Črne Gore. Tako bosta tudi na tem delu delovali dve skupnosti muslimanov...

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Ruske oblasti mučile zapornike iz Guantanama
ImageOrganizacija "Human rights watch" je v posebnem poročilu , ki ga je objavila danes, 29.marca 2007, navedla da so bivši zaporniki iz Guantanama, ruski državljani, po vrnitvi domov doživeli še hujše oblike mučenja. Trojica zapornikov se še vedno nahaja v ruskih zaporih, drugi pa so zapustili državo ali pa se skrivajo.

Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 Naprej > Konec >>

Rezultati 621 - 630 od 650
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
"Dobro, ki te doleti, je od Boga, zlo ki te doleti, je od tebe (samega)." (Kur'an, 4:79)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
//skripta za piskotke