Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Novinarski standardi

ImageČasopis Islamske skupnosti BiH "Preporod" je v zadnji številki objavil odgovor Osman ef. Đogića na tekst , ki ga je podpisal Zilhad Kudić pod naslovom "Moralni in človeški strmoglav Osmana Đogića". Pri vsej tej zgodbi se nam zdi pomembno dejstvo, da je urednik upošteval profesionalne in tudi verske standarde (v islamu je pravica do ugovora samoumevna), kljub verjetnem nasprotovanju različnih lobijev. Nažalost, tega se v zadovoljivi meri ne držijo vsi uredniki kulturnih časopisov pri nas in pod pritiskov različnih "diktatorjev javnega diskurza" popuščajo na račun novinarskih in moralnih standardov, ter na škodo bralcev.

Napiši prvi komentar

 
Miralem Hodžić: Mi ne temeljimo našo skupnost na nacionalni šabloni
ImageObjavljamo preveden intervju v.d. predsednika Vrhovnog Sabora Islamske skupnost Srbije h. Miralema Hodžića v listu ‘Glas javnosti’. Dogajanja med muslimani Srbije so zaradi podobnosti situacije zanimiva tudi za nas. V torek. 27 marca je namreč v Novem Pazaru formirana še ena Islamska skupnost, ki vključuje organizacijske enote tako iz Srbije kot tudi iz Črne Gore. Tako bosta tudi na tem delu delovali dve skupnosti muslimanov...

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Ruske oblasti mučile zapornike iz Guantanama
ImageOrganizacija "Human rights watch" je v posebnem poročilu , ki ga je objavila danes, 29.marca 2007, navedla da so bivši zaporniki iz Guantanama, ruski državljani, po vrnitvi domov doživeli še hujše oblike mučenja. Trojica zapornikov se še vedno nahaja v ruskih zaporih, drugi pa so zapustili državo ali pa se skrivajo.

Napiši prvi komentar

 
Statistika na zanimiv način
ImageNa posnetku, ki si ga lahko ogledate v nadaljevanju je zanimiva prezentacija švedskega profesorja Hansa Roslinga, ki se ukvarja z razvojem zdravstvenih sistemov po svetu. Statistična simulacija nas lahko pouči o povezavah med stopnjo umrljivosti otrok, BDP-jem, nataliteto, prihodki itd. V simulacijo so zajete tudi države z večinskim muslimanskim prebivalstvom. Posnetek je v angleškem jeziku.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Odgovor na napis v "Preporodu"
ImageObjavljamo odgovor na pisanje, ki se je pojavilo v časopisu Islamske skupnosti BiH "Preporod" pod naslovom "Moralni in človeški strmoglav Osmana Đogića". V nadaljevanju lahko preberete tako vsebino objavljenega teksta, kot tudi dokumente, ki jih je Osman ef. Đogić priložil v svojem odgovoru, ki ga je poslal uredništvu tega časopisa. Vsebine nismo prevajali, zato jo objavljamo v bosanskem jeziku.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 Naprej > Konec >>

Rezultati 631 - 640 od 658
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
"On je tisti, ki je razprostrl zemljo in na njej naredil nepremične gore, pa reke, in vse sadove na njej je ustvaril v parih, po dva. On zakrije dan z nočjo! Zares, v tem so znaki za ljudi, ki razmišljajo!" (Kur'an, 13:3)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
//skripta za piskotke