Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Obisk Iranskega zunanjega ministra

ImagePredsednik republike dr. Janez Drnovšek je včeraj, 14. marca 2006,  sprejel iranskega zunanjega ministra Manouchehrja Mottakija. Osrednja tema pogovora so bili napori Irana in mednarodne skupnosti, da bi dosegli sporazumno rešitev za iranski nuklearni program, s čimer bi zagotovili stabilnost in mir - ne samo v Iranu, ampak v celotni regiji.

Preberite več...

Napiši prvi komentar

 
Avstralski muslimani formirajo stranko
ImageAvstralski mufti, Taj al-Din al-Hilali je napovedal ustanovitev islamske politične stranke, ki bi muslimanom v tej državi zagotovila primerno politično zastopanje.
Hilali je že ustanovil politični komite muslimanskih skupnosti, tako da je ustanovitev politične stranke do konca leta 2007 naslednji logičen korak. Mufti je dejal, da bo stranka odprta tudi za nemuslimane in se ne bo imenovala »Muslimanska stranka«. Ideja ustanoviteljev je promoviranje vrednot kot so iskrenost, dostojanstvo in enakopravnost. (AAP)

Napiši prvi komentar

 
Visoko izobražene, toda nezaposlene

JEDDAH | 10. marec 2007
Ženske v Saudski Arabiji so (sodeč po besedah saudskega predstavnika v ZN) lastnice 21 odstotkov vseh zasebnih investicij. Med diplomanti je 56,5 odstotkov žensk, med doktorji znanosti pa 40% pripadnic nežnejšega spola. Zanimiv je tudi podatek, da je po uradnih podatkih le 5.5% od 4.7 milionov žensk v tej državi dejansko zaposlenih.

Preberi več...

Napiši prvi komentar

 
FIFA o hidžabu

ImageAsmahan Mansour, 11-letna muslimanka iz Quebeca (Kanada) je poskrbela za še eno razpravo o hidžabu (muslimanskem ženskem pokrivalu). Dekle je namreč igralo na tekmi državnega prvenstva v nogometu 25. februarja 2007, ko jo je sodnik izključil iz igre zaradi ogrožanja varnosti soigralcev. Mednarodna pravila navajajo, da igralci ne smejo imeti oblečeno ničesar, kar bi ogrožalo njihovo varnost in varnost soigralcev.
V zadevo se je seveda vključila tudi FIFA, morda tudi pod vplivom trenerja, ki je v znak protesta in podpore, nadaljnje tekmovanje bojkotiral, 11-letno deklico pa so podprle tudi soigralke.
Nedavne raziskave so pokazale, da so muslimani v Kanadi dobro integrirani in bolje izobraženi od splošne populacije. Islam je po številu druga religija v državi (med skoraj 33 milijonsko populacijo živi dva odstotka muslimanov). (Islamonline.net)

Napiši prvi komentar

 
Intervju: Salih Yucel

ImageNaš sodelavec g. Bedrudin Gušić nam je pripravil zanimiv intervju, ki nam bo pomagal razumeti stanje muslimanov, ki so se znašli v vlogi manjšine v Avstraliji in ZDA.
Gospod Salih YUCEL je direktor »Boston dialog fundacije« (Boston Dialogue Fondation – BDF), priznani turški teolog in islamski intelektualec, doktorand teologije na Bostonski univerzi, kozmopolit, zagovornik medreligijskega razumevanja, tolerance in dialoga, dokazani prijatelj Bosne in Bošnjakov.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 Naprej > Konec >>

Rezultati 631 - 640 od 650
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
Tisti, ki verujejo in delajo dobra dela; zares, Mi ne bomo dovolili, da bi šla v nič nagrada za dobra dela. (Kur'an, 18:30)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
//skripta za piskotke