Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Statistika na zanimiv način
ImageNa posnetku, ki si ga lahko ogledate v nadaljevanju je zanimiva prezentacija švedskega profesorja Hansa Roslinga, ki se ukvarja z razvojem zdravstvenih sistemov po svetu. Statistična simulacija nas lahko pouči o povezavah med stopnjo umrljivosti otrok, BDP-jem, nataliteto, prihodki itd. V simulacijo so zajete tudi države z večinskim muslimanskim prebivalstvom. Posnetek je v angleškem jeziku.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Odgovor na napis v "Preporodu"
ImageObjavljamo odgovor na pisanje, ki se je pojavilo v časopisu Islamske skupnosti BiH "Preporod" pod naslovom "Moralni in človeški strmoglav Osmana Đogića". V nadaljevanju lahko preberete tako vsebino objavljenega teksta, kot tudi dokumente, ki jih je Osman ef. Đogić priložil v svojem odgovoru, ki ga je poslal uredništvu tega časopisa. Vsebine nismo prevajali, zato jo objavljamo v bosanskem jeziku.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Kaj je povedal Osman ef. Đogić na posvetu pri predsedniku države?
ImageZnani posvet pri predsedniku države, dr. Janezu Drnovšku, 14.12.2005, na katerega je bil pozvan Osman ef. Đogić in ne »legalni predstavniki IZ Slovenije« je izzval veliko pozornost javnosti. Posledica Drnovškovega »manevra« je bila hitra reakcija IZ BiH. Reis-ul-ulema dr. Mustafa Cerić je po štirih letih nezainteresiranosti takoj prišel v Slovenijo (ker je bila njegova oblast ogrožena). Kaj se je potem zgodilo? Dr. Drnovšek se je »povlekel« po agresivnem diplomatskem nastopu vodje bosanskih muslimanov in izjavil, da je »to interna stvar muslimanov in da se on ne bo vmešaval.«
Nedavno je Urad predsednika zbral referate, ki so bili predstavljeni, in jih izdal v obliki knjige. Iz navedene knjige objavljamo izvod iz referata, ki ga je takrat predstavil ef. Đogić.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Ravnatelji bodo odločali o feredžah
ImageDelo | London - V Veliki Britaniji bodo lahko ravnatelji šol učencem odslej prepovedali nošenje feredž ali drugih verskih oblačil, če bodo ocenili, da ovirajo proces učenja ali ogrožajo varnost učencev. To določajo nova navodila o šolskih uniformah, ki naj bi jih danes objavila britanska vlada.
Tiskovni predstavnik ministrstva za izobraževanje je ob tem pojasnil, da navodila ne pomenijo uvedbe splošne prepovedi nošenja vseh oblik verskih simbolov ali oblačil v šolah, ampak je odločitev prepuščena vodstvu šol. Navodila bodo sicer veljala tako za javno šolstvo kot tudi verske šole.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Predavanje za ženske: Namaz 2. del
ImageVabimo Vas na predavanje za ženske, ki bo v petek 15.3.2007 / 26. safer 1428 v prostorih Slovenske muslimanske skupnosti, Tržaška cesta 479, Brezovica pri Ljubljani (avtocestni izhod Brezovica, smer Vrhnika, 200m od bencinske črpalke "Logo") .
Nadaljevali bomo pogovor o vlogi molitve v naših življenjih. Pripeljite vaše hčerke, mame in sestre.

Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 Naprej > Konec >>

Rezultati 631 - 640 od 655
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
"Vedite, da Bog oživlja zemljo (tudi) po njeni smrti, pojasnili smo vam znake, mogoče boste razumeli." (Kur'an, 57:17)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
Prisotni: 1 gost
//skripta za piskotke