Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Visoko izobražene, toda nezaposlene

JEDDAH | 10. marec 2007
Ženske v Saudski Arabiji so (sodeč po besedah saudskega predstavnika v ZN) lastnice 21 odstotkov vseh zasebnih investicij. Med diplomanti je 56,5 odstotkov žensk, med doktorji znanosti pa 40% pripadnic nežnejšega spola. Zanimiv je tudi podatek, da je po uradnih podatkih le 5.5% od 4.7 milionov žensk v tej državi dejansko zaposlenih.

Preberi več...

Napiši prvi komentar

 
FIFA o hidžabu

ImageAsmahan Mansour, 11-letna muslimanka iz Quebeca (Kanada) je poskrbela za še eno razpravo o hidžabu (muslimanskem ženskem pokrivalu). Dekle je namreč igralo na tekmi državnega prvenstva v nogometu 25. februarja 2007, ko jo je sodnik izključil iz igre zaradi ogrožanja varnosti soigralcev. Mednarodna pravila navajajo, da igralci ne smejo imeti oblečeno ničesar, kar bi ogrožalo njihovo varnost in varnost soigralcev.
V zadevo se je seveda vključila tudi FIFA, morda tudi pod vplivom trenerja, ki je v znak protesta in podpore, nadaljnje tekmovanje bojkotiral, 11-letno deklico pa so podprle tudi soigralke.
Nedavne raziskave so pokazale, da so muslimani v Kanadi dobro integrirani in bolje izobraženi od splošne populacije. Islam je po številu druga religija v državi (med skoraj 33 milijonsko populacijo živi dva odstotka muslimanov). (Islamonline.net)

Napiši prvi komentar

 
Intervju: Salih Yucel

ImageNaš sodelavec g. Bedrudin Gušić nam je pripravil zanimiv intervju, ki nam bo pomagal razumeti stanje muslimanov, ki so se znašli v vlogi manjšine v Avstraliji in ZDA.
Gospod Salih YUCEL je direktor »Boston dialog fundacije« (Boston Dialogue Fondation – BDF), priznani turški teolog in islamski intelektualec, doktorand teologije na Bostonski univerzi, kozmopolit, zagovornik medreligijskega razumevanja, tolerance in dialoga, dokazani prijatelj Bosne in Bošnjakov.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Prof. Hafizović: Muslimani v Evropi so državljani drugega reda
ImageProfesor na Fakulteti islamskih ved v Sarajevu, Rešid Hafizović, je v zvezi z razsodbo Meddržavnega sodišča v Haagu v tožbi, ki jo je vložila BiH proti Srbiji in Črni Gori za genocid, povedal da ga sodba ni presenetila, ter da je sodba politične narave, ker je bilo sodišče v Haagu pod velikimi pritiski političnih centrov moči.
Po mnenju profesorja Hazifovića se tudi bosanski tim ni preveč potrudil, da bi predstavil relevantne dokaze za najpomembnejše obtožbe tj. za obtožbe genocida. Ta obsodba pa ne pomeni, da imajo ljudje v Srbiji in Črni Gori manj krvave roke od tistih iz Republike Srpske.
“Razsodba je v vsakem primeru nepravična, toda ta razsodba je ravno tako pokazala vse naše slabosti. Za mene osebno, kot muslimana-Bošnjaka je razsodba očiten primer, da muslimani, čeprav avtohtoni Evropejci, v prihodnje ne morejo pričakovati, da bodo njihova življenja in imetje enako varovana v Evropi kot bodo varovana življenja in imetje drugih Evropejcev”. (FENA, 26.2.2007)

Napiši prvi komentar

 
Formiran Rijaset Islamske skupnosti Srbije

ImageNa spletni strani Islamske skupnosti Srbije (ISS) poročajo, da je na seji Sabora ISS enoglasno sprejet predlog Ustave Islamske skupnosti Srbije in formiran Rijaset kot izvršno telo Islamske skupnosti Srbije. Ob tej priložnosti je dosedanji beograjski mufti, Hamdija ef. Jusufspahić imenovan za vršilca dolžnosti Reis-ul-uleme, obenem pa so tudi razpisane volitve za vse organe.

Preberite več...

Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 Naprej > Konec >>

Rezultati 641 - 650 od 658
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
(Bog ne ljubi) tistih, ki skoparijo in terjajo od ljudi, naj skoparijo. Tisti, ki se odvrne, - Bog je neodvisen in hvalevreden. (57:24)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
Prisotni: 1 gost
//skripta za piskotke