Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Intervju: Salih Yucel

ImageNaš sodelavec g. Bedrudin Gušić nam je pripravil zanimiv intervju, ki nam bo pomagal razumeti stanje muslimanov, ki so se znašli v vlogi manjšine v Avstraliji in ZDA.
Gospod Salih YUCEL je direktor »Boston dialog fundacije« (Boston Dialogue Fondation – BDF), priznani turški teolog in islamski intelektualec, doktorand teologije na Bostonski univerzi, kozmopolit, zagovornik medreligijskega razumevanja, tolerance in dialoga, dokazani prijatelj Bosne in Bošnjakov.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Prof. Hafizović: Muslimani v Evropi so državljani drugega reda
ImageProfesor na Fakulteti islamskih ved v Sarajevu, Rešid Hafizović, je v zvezi z razsodbo Meddržavnega sodišča v Haagu v tožbi, ki jo je vložila BiH proti Srbiji in Črni Gori za genocid, povedal da ga sodba ni presenetila, ter da je sodba politične narave, ker je bilo sodišče v Haagu pod velikimi pritiski političnih centrov moči.
Po mnenju profesorja Hazifovića se tudi bosanski tim ni preveč potrudil, da bi predstavil relevantne dokaze za najpomembnejše obtožbe tj. za obtožbe genocida. Ta obsodba pa ne pomeni, da imajo ljudje v Srbiji in Črni Gori manj krvave roke od tistih iz Republike Srpske.
“Razsodba je v vsakem primeru nepravična, toda ta razsodba je ravno tako pokazala vse naše slabosti. Za mene osebno, kot muslimana-Bošnjaka je razsodba očiten primer, da muslimani, čeprav avtohtoni Evropejci, v prihodnje ne morejo pričakovati, da bodo njihova življenja in imetje enako varovana v Evropi kot bodo varovana življenja in imetje drugih Evropejcev”. (FENA, 26.2.2007)

Napiši prvi komentar

 
Formiran Rijaset Islamske skupnosti Srbije

ImageNa spletni strani Islamske skupnosti Srbije (ISS) poročajo, da je na seji Sabora ISS enoglasno sprejet predlog Ustave Islamske skupnosti Srbije in formiran Rijaset kot izvršno telo Islamske skupnosti Srbije. Ob tej priložnosti je dosedanji beograjski mufti, Hamdija ef. Jusufspahić imenovan za vršilca dolžnosti Reis-ul-uleme, obenem pa so tudi razpisane volitve za vse organe.

Preberite več...

Napiši prvi komentar

 
Resnica bivšega muftija

ImageUrška Mlinarič je novinarka Večera, tistega časopisa, ki se je po nekaterih raziskavah med slovenskimi mediji morda celo najobjektivneje poročal o islamu in muslimanih. Morda tudi zato ne preseneča, da je Urška dogajanja v Islamski skupnosti v zadnjih dveh letih pokrila celovito in temeljito.
Njen članek "Resnica bivšega muftija" objavljamo z dovoljenjem. To je prvi podrobnejši prispevek o knjigi na domači medijski sceni. Za vse nas, ki se zavedamo pasti človekovega subjektivizma pa je prispevek nekoga, ki ni obremenjen z našo muko, vedno zaželen.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
O čem govorimo?

ImageO vlogi islama v sodobnih družbah ali o vlogi sodobnih družb v življenju muslimanov?

V dvorani Slovenskega etnografskega muzeja je v torek, 6. 2. 2007, potekala okrogla miza na temo »Vloga islama v sodobnih družbah«, v kateri so sodelovali visoki islamski  dostojanstveniki iz Velike Britanije in Bosne in Hercegovine.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 Naprej > Konec >>

Rezultati 641 - 650 od 656
Anketa
Ali ste kdaj začutili versko diskriminacijo (v Sloveniji) na lastni koži?
 
Kur'an in suna
Opravljajte molitev, ko se sonce nagne proti horizontu do temnine noči. In branje (Kur'ana) ob jutranji zarji! Branje ob jutranji zarji je pričano! In del noči ostani buden v branju, (to je) dodatna zaslužnost zate! Morda te bo tvoj Gospod postavil na mesto hvalevredno! (17:78-79)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
Prisotni: 1 gost
//skripta za piskotke