Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Vaktija za avgust
ImageVaktijo (urnik molitev) za mesec avgust 2012 si lahko prenesete na povezavi. Petkovih (džuma) molitev se lahko udeležite v središču Ljubljane (Ledina center, Kotnikova 5, glej karto). Več informacij na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript Vabljeni!

Napiši prvi komentar

 
V četrtek prva teravija, v petek prvi dan posta
ImageV četrtek 29. ša'ban 1433 (19. julij 2012) bo prva teravija ob jacijskem času (22:43), v petek pa bo prvi dan posta. Vaktije si lahko prenesete na povezavi. Vse verske aktivnosti se bodo odvijale v prostorih skupnosti na Kotnikovi 5 v Ljubljani. Izkoristite mesec posta. Ramadan Mubarek!

Napiši prvi komentar

 
Srebrenica: Not to forget
Image

Napiši prvi komentar

 
Vabilo na kavo
ImageEsselamu alejkum. Vabljeni na druženje za moške, ki bo v torek, 26.6.2012 s pričetkom ob 18:00 uri. Dobimo se v mesdžidu na Kotnikovi, inšAllah.

Napiši prvi komentar

 
Prvi prevod Kur'ana
ImageV zgodnjem dvanajstem stoletju sta v Španijo odpotovala dva učena moža, Herman iz Karintije in Robert iz Ketton-a. Izvedela sta bila, da je tam mogoče najti knjige muslimanov, polne znanja, pisane v arabskem jeziku. Posebej sta ju zanimali astronomija in astrologija, v katerih so se muslimani še posebej odlikovali. Da bi se poglobila v skrivnosti teh znanosti, sta pričela s prevajanjem. Herman se je lotil Abu Mašar-jevega Uvoda v astrologijo, Robert pa al-Horezmi-jeve algebre. Prevode sta pošiljala svojim kolegom v Francijo in se posvetovala o tem, katera dela izmed obsežnega nabora astronomsko-matematičnih del iz knjižnic španskih muslimanov bi bilo treba prevesti, da bi dokopali do znanja. Njuno raziskovanje je trajalo do leta 1142, ko je za njune prevajalske sposobnosti izvedel Peter Častitljivi, predstojnik opatije v Cluny-ju, katere red je na svojem višku obsegal več kot šeststo samostanov, v katerih je živelo okrog deset tisoč menihov.

Več na povezavi...

Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 121 - 130 od 661
//skripta za piskotke