Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Vabilo na kavo
ImageEsselamu alejkum. Vabljeni na druženje za moške, ki bo v torek, 26.6.2012 s pričetkom ob 18:00 uri. Dobimo se v mesdžidu na Kotnikovi, inšAllah.

Napiši prvi komentar

 
Prvi prevod Kur'ana
ImageV zgodnjem dvanajstem stoletju sta v Španijo odpotovala dva učena moža, Herman iz Karintije in Robert iz Ketton-a. Izvedela sta bila, da je tam mogoče najti knjige muslimanov, polne znanja, pisane v arabskem jeziku. Posebej sta ju zanimali astronomija in astrologija, v katerih so se muslimani še posebej odlikovali. Da bi se poglobila v skrivnosti teh znanosti, sta pričela s prevajanjem. Herman se je lotil Abu Mašar-jevega Uvoda v astrologijo, Robert pa al-Horezmi-jeve algebre. Prevode sta pošiljala svojim kolegom v Francijo in se posvetovala o tem, katera dela izmed obsežnega nabora astronomsko-matematičnih del iz knjižnic španskih muslimanov bi bilo treba prevesti, da bi dokopali do znanja. Njuno raziskovanje je trajalo do leta 1142, ko je za njune prevajalske sposobnosti izvedel Peter Častitljivi, predstojnik opatije v Cluny-ju, katere red je na svojem višku obsegal več kot šeststo samostanov, v katerih je živelo okrog deset tisoč menihov.

Več na povezavi...

Napiši prvi komentar

 
Lokacija sobotnega piknika
ImageV soboto, 16.6.2012, bo džematski piknik in sicer v domu ribičev ribiške družine Straža-Sava, Spodnje Gameljne 62, Ljubljana. Karto si lahko ogledate na povezavi. Dobimo se ob 11:00 uri. Vremenoslovci napovedujejo lepo vreme.

Napiši prvi komentar

 
dr. Vesna Godina o "Prijazni vzgoji" otrok

Napiši prvi komentar

 
Palestina po 64. letih okupacije
ImageZavod Nur in civilno družbena iniciativa BDS vas vljudno vabita na okroglo mizo "Palestina po 64. letih okupacije". Dogodek bo potekal v ponedeljek, 4. junija 2012 ob 16.00 v Centru Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 131 - 140 od 667
//skripta za piskotke