Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Bajram bo v nedeljo
ImageEsselamu alejkum! Spoštovane člane obveščamo, da bo prvi dan Kurban bajrama (Eid ul-adha) v nedeljo, 6. novembra 2011 (10. zu-l-hidždže 1432). Jutranja (sabah) molitev bo ob 6:00 uri, bajramska pa ob 7:30, inšAllah. Dobimo se v prostorih Slovenske muslimanske skupnosti, Kotnikova ul.5 v Ljubljani. Vabljeni!
P.S. Tekbir in tešrik se začne v soboto, 5.11., po farzu jutranje molitve (sabah namaz).

Napiši prvi komentar

 
Druženje za moške
ImageEsselamu alejkum! Vabimo Vas na druženje za moške, ki bo inšAllah v nedeljo, 2. oktobra 2011, v prostorih mesdžida Slovenske muslimanske skupnosti na Kotnikovi 5 v Ljubljani. Z družabnimi aktivnostmi bomo začeli takoj po opoldanski molitvi. Vabljeni!

Napiši prvi komentar

 
Nevzet Porić izgubil tožbo
ImagePrvo kladivo je udarilo. Čeprav sodba še ni pravnomočna, je več kot očitno, da se je argumentacija tandema Porić-Grabus znašla na slepi ulici. Za neinformirane: Nedžad Grabus in Nevzet Porić sta se počutila užaljena zaradi članka Osmana Đogića "V mraku so vse krave črne" (glej povezavo), zato sta vložila tri tožbe. Ena od njih je sedaj doživela epilog o katerem lahko berete v vseh večjih slovenskih medijih oz. na povezavah: Delo, Dnevnik, Siol, Večer.
In za vse tiste, ki se sprašujete zakaj moramo muslimani spore reševati na slovenskem civilnem sodišču ponujam odgovor: zato ker trenutno sami nimamo nobene nepristranske institucije, ki bi bila tega sposobna (čeprav bi jo kot dobri muslimani morali imeti celo na višji stopnji) . In za vse tiste muslimanske intelektualce v Sloveniji, ki se sprašujejo kdo je za to kriv, ponujam nasvet naj odgovor na to vprašanje poiščejo v ogledalu in ne v Islamski skupnosti ali Slovenski muslimanski skupnosti. (Edin Kumalić)

Napiši prvi komentar

 
Grabus na Wikileaksu
ImageV nadaljevanju si lahko preberete slovenski prevod depeše z dne 4. maj 2007, ki jo je bivši veleposlanik ameriške ambasade v Ljubljani Thomas Robertson poslal ameriški ambasadi v Sarajevu, ter državnemu sekretarju ZDA in na sedež agencije CIA v Washingtonu.
V pogovoru z ambasadorjem, je mufti Islamske skupnosti v Sloveniji , Nedžad Grabus, svojega predhodnika Osmana Đogića obtožil povezav z skrajneži, očitno z namenom blatenja in povzročanja političnih težav. Izjavo je v sredo 7.9.2011 na ljubljanskem sodišču zanikal.

Izvirnik depeše si lahko preberete na povezavi (slovenski prevod pa v nadaljevanju).

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Ni se potrebno ravnati po fetvi reisa Cerića
ImageFetva, ki jo je nedavno podpisal reisul-ulema Islamske skupnosti v BiH dr. Mustafa Cerić o tem, da "so bloki Islamske skupnosti v Bosni in Hercegovini edini veljavni dokaz za plačilo zekata in sadekatu-l-fitra" je povzročila precej razburjenja med učenimi muslimani.
Mr. Zijad Ljakić je na osnovi šeriatskih dokazov in na številna vprašanja vernikov sestavil odgovor , ki pravi: "Skupni fond Bejtu-l-mala Islamske skupnosti s šeriatske strani ni edino pravilno plačevanje zekata in sadekatu-l-fitra v Bosni in Hercegovini in diaspori. In ne samo da ni edino pravilno, pač pa je plačevanje zekata in sadekatul-fitra na to mesto šeriatsko sporno, saj tako zbrani zekat ne pride do uporabnikov, ki so omenjeni v osmih fondih, ki se omenjajo v 60. aji sure Et-Tevba. Iz tega sledi, da je ta fetva nepravilna in musliman se ni dolžan ravnati po njej, niti je v grehu če postopi drugače."
Več o dokazih s katereimi razpolaga ta argumentacija si lahko preberete v nadaljevanju...

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 151 - 160 od 661
//skripta za piskotke