Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Grabus na Wikileaksu
ImageV nadaljevanju si lahko preberete slovenski prevod depeše z dne 4. maj 2007, ki jo je bivši veleposlanik ameriške ambasade v Ljubljani Thomas Robertson poslal ameriški ambasadi v Sarajevu, ter državnemu sekretarju ZDA in na sedež agencije CIA v Washingtonu.
V pogovoru z ambasadorjem, je mufti Islamske skupnosti v Sloveniji , Nedžad Grabus, svojega predhodnika Osmana Đogića obtožil povezav z skrajneži, očitno z namenom blatenja in povzročanja političnih težav. Izjavo je v sredo 7.9.2011 na ljubljanskem sodišču zanikal.

Izvirnik depeše si lahko preberete na povezavi (slovenski prevod pa v nadaljevanju).

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Ni se potrebno ravnati po fetvi reisa Cerića
ImageFetva, ki jo je nedavno podpisal reisul-ulema Islamske skupnosti v BiH dr. Mustafa Cerić o tem, da "so bloki Islamske skupnosti v Bosni in Hercegovini edini veljavni dokaz za plačilo zekata in sadekatu-l-fitra" je povzročila precej razburjenja med učenimi muslimani.
Mr. Zijad Ljakić je na osnovi šeriatskih dokazov in na številna vprašanja vernikov sestavil odgovor , ki pravi: "Skupni fond Bejtu-l-mala Islamske skupnosti s šeriatske strani ni edino pravilno plačevanje zekata in sadekatu-l-fitra v Bosni in Hercegovini in diaspori. In ne samo da ni edino pravilno, pač pa je plačevanje zekata in sadekatul-fitra na to mesto šeriatsko sporno, saj tako zbrani zekat ne pride do uporabnikov, ki so omenjeni v osmih fondih, ki se omenjajo v 60. aji sure Et-Tevba. Iz tega sledi, da je ta fetva nepravilna in musliman se ni dolžan ravnati po njej, niti je v grehu če postopi drugače."
Več o dokazih s katereimi razpolaga ta argumentacija si lahko preberete v nadaljevanju...

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Eid mubarak!
Image

Napiši prvi komentar

 
E.Leclerc goes halal
ImagePrejeli smo dogovor od predstavnikov podjetja E.Leclerc glede dobave izdelkov halal v njihovi trgovini v Ljubljani:
"Zavedamo se, da je zanimanja za tovrstne izdelke vse večje, vendar pa smo zalogo teh izdelkov prisiljeni prilagoditi dejanski prodaji. Izdelke poskušamo ponujati brez prekinitve, vendar občasno prihaja do izpada dobave kljub posredovanim naročilom.
Trenutno imamo na oddelku pakirane delikatese (samopostrežni hladilniki nasproti mesnice) na voljo pet izdelkov halal (dobava iz Francije), svežega mesa pa kljub naročilu še nikoli nismo prejeli."

Napiši prvi komentar

 
Skupinski iftar
ImageEsselamu alejkum! Cenjene člane in simpatizerje vabimo na džematski iftar, ki bo v soboto, 13.8.2011, v prostorih Slovenske muslimanske skupnosti, Kotnikova 5 v Ljubljani. Ehlen we sehlen!

Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 161 - 170 od 667
//skripta za piskotke