Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Nova lokacija v Ljubljani: Trebinjska ulica 3
ImageSpoštovane člane in simpatizerje obveščamo, da smo podpisali najemno pogodbo za nedoločen čas za prostore na Trebinjski ulici 3 v Ljubljani (nedaleč od obvoznice). Mesdžid bo v uporabi že v petek 1.6.2007 (15. džumade-l-ula 1428), ko bo v njem prvi džuma namaz, inšAllah.
Uporabniki mestnega prometa lahko pridejo do lokacije z mestnim avtobusom št. 20 (izstopijo na postaji Puhova, glej karto ).
V novih prostorih se bodo z Allahovo voljo odvijale vse aktivnosti, kot običajno.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Mohamed najbolj popularno ime v Veliki Britaniji?
ImagePo poročanju časnika Times bi lahko ime Mohamed do konca leta v Veliki Britaniji postalo najbolj priljubljeno ime za dečka. Podatki namreč kažejo, da je letos že kar 5.991 novorojenih otrok dobilo ime Mohamed, 6.928 otrok pa ime Jack. Sledijo Thomasi (5.921), Joshue (5.808) in Oliverji (5.208). Če se bo pogostost imenovanja otrok z imenom Mohamed (po muslimanskem preroku) nadaljevala z istim tempom, bi lahko to ime do konca leta postalo najbolj popularno v Veliki Britaniji. V tej državi živi okoli 1,56 milijona muslimanov, ki predstavljajo tri odstotke prebivalstva.
(Prevzeto s spletne strani časnika Večer , ista tema tudi na IslamOnline)

Napiši prvi komentar

 
Esej Fatmirja Alispahića uvrščen v zbornik Avstrijske tiskovne agencije
ImageTuzlanski publicist Fatmir Alispahić je edini bosanski avtor i edini evropski musliman, čigar esej je uvrščen v izbor najboljših besedil, ki so se leta 2005. tekmovali za nagrado Avstrijske tiskovne agencije (APA – AUSTRIA PRESSE AGENTUR), katera je ustanovljena s ciljem, da promovira dialog v zvezi z evropskimi integracijami. Na natečaj je prišlo 80 del iz raznih delov Evrope, a samo 12, med katerimi je tudi Alispahićev esej »Evropska pot v Islam«, je objavljeno v knjigi izbranih del z naslovom "Hello Melancholy".
Izbrana besedila iz zbornika "Hello Melancholy" so tiskana v angleškem jeziku in se lahko najdejo na tem naslovu .
V nadaljevanju je objavljen esej v bosanskem jeziku. (H.R.)

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Druženje za ženske: O "bolezni srca"
ImageObveščamo vas, da bo z Allahovo voljo jutri, v petek 9. maja 2007 ob 19:00 uri, druženje za ženske v prostorih Slovenske muslimanske skupnosti, Trebinjska ulica 3 . Pogovorili se bomo o ljubosumju, zavisti itd. Vabljeni!

Napiši prvi komentar

 
Pravkar izšlo: Seyyed Hossein Nasr - Islam
ImagePrevod: Anja Zalta | Litera | 2007, m. v., 176 str. | 11, 30 €
Zanimanje za muslimane in islam se je z 11/9 povečalo, in to ne izključno v negativnem smislu. Pojavila so se mnoga dela, ki so skušala religijo ter njeno zgodovino in razvoj pokazati v novi luči, čim bolj široko, plastično in brez tendencioznih poudarkov. Avtor, rojen v Teheranu, ki od začetka iranske revolucije predava v Ameriki, je v tem delu podal strnjeni pregled raznolikosti islamske vere in muslimanske kulture.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 67 Naprej > Konec >>

Rezultati 601 - 610 od 664
//skripta za piskotke