Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Kur'an preveden v gruzijski jezik
ImageOrientalist profesor Georgy Lobzhanidze je v soboto predstavil prvi prevod Kur'ana v gruzijski jezik. Ob tej priložnosti je povedal, da je prevajal več let in obiskal številne države, med drugim Iran, Egipt in Turčijo. Predstavitve so se udeležili predstavniki gruzijske muslimanske skupnosti, pravoslavne cerkve in diplomati. Vir: muslimnews.co.uk

Napiši prvi komentar

 
Kratenje akademske svobode v ZDA
ImageAmeriška univerza je uveljavljenemu judovskemu intelektualcu Normanu Finkelsteinu zaradi kritičnih pogledov do Izraelske politike, prepovedala profesuro na eni od desetih najprestižnejših akademskih ustanovah v ZDA. Finkelsteinu so v judovski ameriški skupnosti zamerili, ker je v knjigi "The Holocaust Industry" zapisal, da se trditve o antisemitizmu uporabljajo za amortizacijo kritikov Izraelske politike do Palestincev in da je holokavst zlorabljen s strani nekaterih judovskih institucij v lastne namene.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Avstralski mufti odstopil s položaja
ImagePo 18 letih opravljanja funkcije muftija v Avstraliji, je včeraj odstopil Taj el-Din al-Hilali. Zamenjal ga bo Fehim Naji El-Ima. Hilali je poleg odmevnih izjav znan tudi po tem, da je v letu 2005 odpotoval v Irak in si prizadeval za izpustitev avstralskega podjetnika, katerega je zajela neka iraška skupina. Muftija egipčanskega rodu so v zadnjem času pestile tudi zdravstvene težave. (IslamOnline in agencije)

Napiši prvi komentar

 
Nova lokacija v Ljubljani: Trebinjska ulica 3
ImageSpoštovane člane in simpatizerje obveščamo, da smo podpisali najemno pogodbo za nedoločen čas za prostore na Trebinjski ulici 3 v Ljubljani (nedaleč od obvoznice). Mesdžid bo v uporabi že v petek 1.6.2007 (15. džumade-l-ula 1428), ko bo v njem prvi džuma namaz, inšAllah.
Uporabniki mestnega prometa lahko pridejo do lokacije z mestnim avtobusom št. 20 (izstopijo na postaji Puhova, glej karto ).
V novih prostorih se bodo z Allahovo voljo odvijale vse aktivnosti, kot običajno.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Mohamed najbolj popularno ime v Veliki Britaniji?
ImagePo poročanju časnika Times bi lahko ime Mohamed do konca leta v Veliki Britaniji postalo najbolj priljubljeno ime za dečka. Podatki namreč kažejo, da je letos že kar 5.991 novorojenih otrok dobilo ime Mohamed, 6.928 otrok pa ime Jack. Sledijo Thomasi (5.921), Joshue (5.808) in Oliverji (5.208). Če se bo pogostost imenovanja otrok z imenom Mohamed (po muslimanskem preroku) nadaljevala z istim tempom, bi lahko to ime do konca leta postalo najbolj popularno v Veliki Britaniji. V tej državi živi okoli 1,56 milijona muslimanov, ki predstavljajo tri odstotke prebivalstva.
(Prevzeto s spletne strani časnika Večer , ista tema tudi na IslamOnline)

Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 67 Naprej > Konec >>

Rezultati 601 - 610 od 667
//skripta za piskotke