Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Prof. dr. Silajdžić: Reis mora prevzeti odgovornost
ImageNaš sodelavec, Bedrudin GUŠIĆ je pripravil intervju z rednim profesorjem na Fakulteti islamskih znanosti v Sarajevu, dr. Adnanom Silajdžićem. Pogovarjala sta se o t.i. vahabitskem gibanju, političnih ambicijah reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića, dogajanju med muslimani na področju bivše Jugoslavije, zaroti proti muslimanom itd.
Prof. dr. Adnan SILAJDŽIĆ je predsednik matičnega odbora Bošnjaške kulturne skupnosti "Preporod" in glavni in odgovorni urednik časopisa "Znakovi vremena", ki izhaja v izdaji Znanstveno-raziskovalnega instituta Ibn Sina v Sarajevu. Je med drugim tudi avtor knjig: 40 hadisov s komentarjem, Muslimani med tradicijo in modernostjo, Filozofska teologija Abu al-Hasana al-Aš'arija, Islam v odkritju krščanske Evrope, Kriza religijske identitete v današnjem svetu, Muslimani v iskanju identitete, Muslimansko razumevanje drugih religij itd.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Moč lobija
Na posnetku si lahko ogledate prvi del nizozemske dokumentarne oddaje o proizraelskem lobiju v ZDA. Na to vprašanje je odgovarjal tudi mag. Primož Šterbenc v intervjuju, ki si ga lahko preberete na povezavi.
Javni diskurz na omenjeno temo sta odprla ameriška profesorja političnih znanosti John J. Mearsheimer in Stephen M.Walt. Njuno delo si lahko preberete na tej povezavi .


Napiši prvi komentar

 
Muslimani v Švici aktivni na človekoljubnem področju
ImageMuslimani v Švici se trudijo razširiti svoje človekoljubne aktivnosti tudi s pomočjo sodelovanja z drugimi podobnimi organizacijami, ki nimajo nobene zveze z islamom.
Predsednik Švicarske muslimanske zveze, g. Sulaiman Abdulgadir pravi, da prostovoljne aktivnosti muslimanskih organizacij v Švici vključujejo: skrb za sirote iz islamskih držav (v sodelovanju z drugimi človekoljubnimi organizacijami), učenje Kur'ana, delavnice o osnovah islama za otroke, prostovoljci pa tudi obiskujejo bolnike po bolnicah in jim pomagajo. Vključeni so tudi pri kopanju umrlih oseb in organizaciji prevoza v njihove matične države. Prav tako pomagajo pri organizaciji simpozijev in konferenc, ki so pomembna za lokalno muslimansko skupnost. (islamonline)

Napiši prvi komentar

 
Islamski koledar
ImageSte se kdaj spraševali zakaj je mesec posta (Ramazan) vsako leto v drugačnem časovnem intervalu ali pa zakaj imamo muslimani danes težave s točnim določanjem začetka Bajrama enotno po celem svetu? Odgovore si lahko preberete v zanimivem članku Muhammada Iljasa, ki je objavljen pod naslovom »New Moon's Visibility and International Islamic Calendar«. Avtor je član Inštituta za astronomska raziskovanja v Maleziji. Članek sta ga prevedla Osman ef. Đogić in Matjaž Mihelčič.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Zaprta novinarka Al Jazeere
ImageKairo | 3.4.2007 | Egiptovsko sodišče je obsodilo novinarko informativne mreže Al Jazeera na šest mesecev zapora zaradi snemanja dokumentarnih filmov, ki prikazujejo policijsko torturo in mučenje zapornikov. Huwajda Taha, trenutno zaposlena na katarskem satelitskem kanalu je obsojena za "nanašanje škode egiptovskem nacionalnem interesu" in planiranje oddajanja "lažnih" posnetkov.
Organizacije, ki se borijo za človekove pravice, so obtožile sodišče kršenja mednarodno priznanih pravičnih sodnih procesov in Egipt zaradi teroriziranja medijev.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 67 Naprej > Konec >>

Rezultati 621 - 630 od 667
//skripta za piskotke