Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Ob dnevih knjige...
ImageIzid knjige poezije pod naslovom Guantanamo: The Detainees Speak je predviden na 15. avgust. Knjigo bo izdala ameriška University od Iowa Press v angleškem jeziku. Obsega 84 strani, cena pa bo 13.95$.
Predstavlja 21 pesmi, ki so jih sestavili priporniki. Ameriška vlada je preprečila objavo nekaterih pesmi z razlogom, da predstavljajo tveganje za nacionalno varnost.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Intervju: Osman ef. Đogić
Študentje Mednarodnih odnosov na FDV: Andraž, Andreja, Maša, Aljaž in obe Špeli so za potrebe raziskovalne naloge na temo svobode veroizpovedi pripravili tudi intervju z Osman ef. Đogićem. Posnetek je prav prišel našemu administratorju, da lahko testira predvajanje video posnetkov na strežniku. Študentom se zahvaljujemo za dovoljenje predvajanja posnetka in jim želimo uspešen zaključek projekta.


Napiši prvi komentar

 
Britanski muslimani nimajo težav z integracijo
ImageRaziskava javnega mnenja v Veliki Britaniji, v katero je bilo vključenih 500 muslimanov in 1200 pripadnikov širše družbe, je pokazala da so muslimani bolje identificirajo z državo in imajo več zaupanja v državne institucije od širše populacije.
Raziskava nasprotuje uveljavljenim stereotipom o tem, da ima muslimanska skupnost težave z integracijo. Raziskava je pokazala tudi, da imajo muslimani manj težav s sprejemanjem drugih ras in drugače verujočih od širše populacije. Statistiko si lahko ogledate na tej povezavi.

Napiši prvi komentar

 
Ezan v domačem okolju
ImageČe imate doma vedno prižgan računalnik in se vam zdi, da bi ga lahko koristno uporabili tudi kot opomnik za 5 dnevnih molitev, potem berite naprej.
Program Athan vam omogoča, da si nastavite časovni razpored za več kot 6 milijonov lokacij na Zemlji, zato je primeren tudi za popotnike. Izbirate lahko med tremi jeziki (arabščina, francoščina in angleščina), različnimi metodami kalkulacije in pravnimi metodami. Osnovna verzija omogoča tudi izbiro ezanov iz Mekke, Medine, Al-Akse in Egipta, plačljiva (Pro) verzija pa še več različnih klicev k molitvi, poleg tega pa še recitacije Kur'ana, pretvornik datumov gregorijanskega in muslimanskega koledarja, slike mesdžidov po svetu in mnogo več.

Več na povezavi...

Napiši prvi komentar

 
O enotnosti
ImagePoslanec Muhammed, mir z njim, je rekel da se bodo njegovi nasledniki razdelili na 72 skupin. Samo ena je prava in ta bo tista, ki bo v raju (Džennetu). Tukaj se torej govori o ideološki neenotnosti, ki se naslanja na različne interpretacije Kur'ana. Misli se na šole mišljenja, ki so se namerno ali nenamerno oddaljile od »resničnega« učenja islama. Četudi se ta izjava Poslanca pojavlja kot sama po sebi jasna, temu ni tako. Mnoge muslimanske skupine so danes arogantno samoprepričane in mislijo, da je Poslanec mislil ravno na njih, ko je govoril o »pravi skupini« (To seveda misli tudi Bin Laden. Vendar, že tolikšno samoprepričanje je za mene samo veliki znak, da ni). Ali ne bi bilo mogoče, da 72. skupino sestavljajo »člani«, ki se nahajajo v vseh skupinah? Ni nujno, da je Poslanec mislil ravno na specifično skupino, ki je v specifičnem času dosegla popolnost.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 67 Naprej > Konec >>

Rezultati 631 - 640 od 667
//skripta za piskotke