Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


O enotnosti
ImagePoslanec Muhammed, mir z njim, je rekel da se bodo njegovi nasledniki razdelili na 72 skupin. Samo ena je prava in ta bo tista, ki bo v raju (Džennetu). Tukaj se torej govori o ideološki neenotnosti, ki se naslanja na različne interpretacije Kur'ana. Misli se na šole mišljenja, ki so se namerno ali nenamerno oddaljile od »resničnega« učenja islama. Četudi se ta izjava Poslanca pojavlja kot sama po sebi jasna, temu ni tako. Mnoge muslimanske skupine so danes arogantno samoprepričane in mislijo, da je Poslanec mislil ravno na njih, ko je govoril o »pravi skupini« (To seveda misli tudi Bin Laden. Vendar, že tolikšno samoprepričanje je za mene samo veliki znak, da ni). Ali ne bi bilo mogoče, da 72. skupino sestavljajo »člani«, ki se nahajajo v vseh skupinah? Ni nujno, da je Poslanec mislil ravno na specifično skupino, ki je v specifičnem času dosegla popolnost.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Mohamed alejhi-selam (Božji Poslanec)
ImageNajvečji reformator in najuspešnejši človek. Če veličina leži v zdravljenju ponižanega naroda, kdo je lahko v tem pogledu večji od Poslanca? Nikdar en narod ni padel nižje kot so to Arabci, nikdar en narod ni bil manj organiziran kot so to bili Arabci, nikjer ni idolopoklonstvo imelo globlje korenine kot v Arabiji, niti en kraj na zemeljski obli ni bil taka črna pika kot je to bila Arabija, nikdar niti en narod ni bil tako brutalen in nepismen kot so to bili Arabci.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Francozi vedeli za Al Kaidine načrte
ImageFrancoska obveščevalna služba je že januarja 2001 vedela, da teroristična mreža Al Kaida pripravlja ugrabitve letal in je te informacije posredovala ameriški obveščevalni službi CIA, je danes poročal francoski časnik Le Monde. Časnik se je dokopal do zaupnega dokumenta na 328 straneh o dejavnostih Al Kaide, ki ga je pripravila francoska zunanja obveščevalna služba DGSE.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Guantánamo: razmere se slabšajo

ImageLondon, 5. april 2007, - Novo poslopje v Guantánamu ustvarja še težje razmere skrajne izolacije in prikrajšanj za pripornike, ugotavlja v novem poročilu Amnesty International. Razmere v kampu 6, ki so ga odprli decembra lani, so opisane kot "krute in nečloveške". Priporniki so 22 ur na dan zaprti v ločene jeklene celice brez naravne svetlobe in z minimalnim stikom z ljudmi.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Namenitev dela dohodnine za donacije

ImageVir: www.racunovodja.com

Vlada RS je na seji 22. marca sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije. Sprejeta uredba določa podrobnejši načina izvajanja novega instituta, ki ga je prinesel Zakona o dohodnini, in sicer namenitev dela dohodnine za donacije. Tako bodo rezidenti lahko določili, da do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene od njihovih dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, ne pripada proračunu Republike Slovenije, pač pa organizacijam, ki se na nepridobiten način ukvarjajo s splošno koristnimi dejavnostmi, političnim strankam in reprezentativnim sindikatom. Seznam upravičencev za leto 2007 je sestavni del uredbe. Uredba bo začela veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 67 Naprej > Konec >>

Rezultati 631 - 640 od 663
//skripta za piskotke