Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Miralem Hodžić: Mi ne temeljimo našo skupnost na nacionalni šabloni
ImageObjavljamo preveden intervju v.d. predsednika Vrhovnog Sabora Islamske skupnost Srbije h. Miralema Hodžića v listu ‘Glas javnosti’. Dogajanja med muslimani Srbije so zaradi podobnosti situacije zanimiva tudi za nas. V torek. 27 marca je namreč v Novem Pazaru formirana še ena Islamska skupnost, ki vključuje organizacijske enote tako iz Srbije kot tudi iz Črne Gore. Tako bosta tudi na tem delu delovali dve skupnosti muslimanov...

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Ruske oblasti mučile zapornike iz Guantanama
ImageOrganizacija "Human rights watch" je v posebnem poročilu , ki ga je objavila danes, 29.marca 2007, navedla da so bivši zaporniki iz Guantanama, ruski državljani, po vrnitvi domov doživeli še hujše oblike mučenja. Trojica zapornikov se še vedno nahaja v ruskih zaporih, drugi pa so zapustili državo ali pa se skrivajo.

Napiši prvi komentar

 
Statistika na zanimiv način
ImageNa posnetku, ki si ga lahko ogledate v nadaljevanju je zanimiva prezentacija švedskega profesorja Hansa Roslinga, ki se ukvarja z razvojem zdravstvenih sistemov po svetu. Statistična simulacija nas lahko pouči o povezavah med stopnjo umrljivosti otrok, BDP-jem, nataliteto, prihodki itd. V simulacijo so zajete tudi države z večinskim muslimanskim prebivalstvom. Posnetek je v angleškem jeziku.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Odgovor na napis v "Preporodu"
ImageObjavljamo odgovor na pisanje, ki se je pojavilo v časopisu Islamske skupnosti BiH "Preporod" pod naslovom "Moralni in človeški strmoglav Osmana Đogića". V nadaljevanju lahko preberete tako vsebino objavljenega teksta, kot tudi dokumente, ki jih je Osman ef. Đogić priložil v svojem odgovoru, ki ga je poslal uredništvu tega časopisa. Vsebine nismo prevajali, zato jo objavljamo v bosanskem jeziku.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Kaj je povedal Osman ef. Đogić na posvetu pri predsedniku države?
ImageZnani posvet pri predsedniku države, dr. Janezu Drnovšku, 14.12.2005, na katerega je bil pozvan Osman ef. Đogić in ne »legalni predstavniki IZ Slovenije« je izzval veliko pozornost javnosti. Posledica Drnovškovega »manevra« je bila hitra reakcija IZ BiH. Reis-ul-ulema dr. Mustafa Cerić je po štirih letih nezainteresiranosti takoj prišel v Slovenijo (ker je bila njegova oblast ogrožena). Kaj se je potem zgodilo? Dr. Drnovšek se je »povlekel« po agresivnem diplomatskem nastopu vodje bosanskih muslimanov in izjavil, da je »to interna stvar muslimanov in da se on ne bo vmešaval.«
Nedavno je Urad predsednika zbral referate, ki so bili predstavljeni, in jih izdal v obliki knjige. Iz navedene knjige objavljamo izvod iz referata, ki ga je takrat predstavil ef. Đogić.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 67 Naprej > Konec >>

Rezultati 641 - 650 od 667
//skripta za piskotke