Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Kaj je povedal Osman ef. Đogić na posvetu pri predsedniku države?
ImageZnani posvet pri predsedniku države, dr. Janezu Drnovšku, 14.12.2005, na katerega je bil pozvan Osman ef. Đogić in ne »legalni predstavniki IZ Slovenije« je izzval veliko pozornost javnosti. Posledica Drnovškovega »manevra« je bila hitra reakcija IZ BiH. Reis-ul-ulema dr. Mustafa Cerić je po štirih letih nezainteresiranosti takoj prišel v Slovenijo (ker je bila njegova oblast ogrožena). Kaj se je potem zgodilo? Dr. Drnovšek se je »povlekel« po agresivnem diplomatskem nastopu vodje bosanskih muslimanov in izjavil, da je »to interna stvar muslimanov in da se on ne bo vmešaval.«
Nedavno je Urad predsednika zbral referate, ki so bili predstavljeni, in jih izdal v obliki knjige. Iz navedene knjige objavljamo izvod iz referata, ki ga je takrat predstavil ef. Đogić.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Ravnatelji bodo odločali o feredžah
ImageDelo | London - V Veliki Britaniji bodo lahko ravnatelji šol učencem odslej prepovedali nošenje feredž ali drugih verskih oblačil, če bodo ocenili, da ovirajo proces učenja ali ogrožajo varnost učencev. To določajo nova navodila o šolskih uniformah, ki naj bi jih danes objavila britanska vlada.
Tiskovni predstavnik ministrstva za izobraževanje je ob tem pojasnil, da navodila ne pomenijo uvedbe splošne prepovedi nošenja vseh oblik verskih simbolov ali oblačil v šolah, ampak je odločitev prepuščena vodstvu šol. Navodila bodo sicer veljala tako za javno šolstvo kot tudi verske šole.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Predavanje za ženske: Namaz 2. del
ImageVabimo Vas na predavanje za ženske, ki bo v petek 15.3.2007 / 26. safer 1428 v prostorih Slovenske muslimanske skupnosti, Tržaška cesta 479, Brezovica pri Ljubljani (avtocestni izhod Brezovica, smer Vrhnika, 200m od bencinske črpalke "Logo") .
Nadaljevali bomo pogovor o vlogi molitve v naših življenjih. Pripeljite vaše hčerke, mame in sestre.

Napiši prvi komentar

 
Obisk Iranskega zunanjega ministra

ImagePredsednik republike dr. Janez Drnovšek je včeraj, 14. marca 2006,  sprejel iranskega zunanjega ministra Manouchehrja Mottakija. Osrednja tema pogovora so bili napori Irana in mednarodne skupnosti, da bi dosegli sporazumno rešitev za iranski nuklearni program, s čimer bi zagotovili stabilnost in mir - ne samo v Iranu, ampak v celotni regiji.

Preberite več...

Napiši prvi komentar

 
Avstralski muslimani formirajo stranko
ImageAvstralski mufti, Taj al-Din al-Hilali je napovedal ustanovitev islamske politične stranke, ki bi muslimanom v tej državi zagotovila primerno politično zastopanje.
Hilali je že ustanovil politični komite muslimanskih skupnosti, tako da je ustanovitev politične stranke do konca leta 2007 naslednji logičen korak. Mufti je dejal, da bo stranka odprta tudi za nemuslimane in se ne bo imenovala »Muslimanska stranka«. Ideja ustanoviteljev je promoviranje vrednot kot so iskrenost, dostojanstvo in enakopravnost. (AAP)

Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 67 Naprej > Konec >>

Rezultati 641 - 650 od 663
//skripta za piskotke