Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


FIFA o hidžabu

ImageAsmahan Mansour, 11-letna muslimanka iz Quebeca (Kanada) je poskrbela za še eno razpravo o hidžabu (muslimanskem ženskem pokrivalu). Dekle je namreč igralo na tekmi državnega prvenstva v nogometu 25. februarja 2007, ko jo je sodnik izključil iz igre zaradi ogrožanja varnosti soigralcev. Mednarodna pravila navajajo, da igralci ne smejo imeti oblečeno ničesar, kar bi ogrožalo njihovo varnost in varnost soigralcev.
V zadevo se je seveda vključila tudi FIFA, morda tudi pod vplivom trenerja, ki je v znak protesta in podpore, nadaljnje tekmovanje bojkotiral, 11-letno deklico pa so podprle tudi soigralke.
Nedavne raziskave so pokazale, da so muslimani v Kanadi dobro integrirani in bolje izobraženi od splošne populacije. Islam je po številu druga religija v državi (med skoraj 33 milijonsko populacijo živi dva odstotka muslimanov). (Islamonline.net)

Napiši prvi komentar

 
Intervju: Salih Yucel

ImageNaš sodelavec g. Bedrudin Gušić nam je pripravil zanimiv intervju, ki nam bo pomagal razumeti stanje muslimanov, ki so se znašli v vlogi manjšine v Avstraliji in ZDA.
Gospod Salih YUCEL je direktor »Boston dialog fundacije« (Boston Dialogue Fondation – BDF), priznani turški teolog in islamski intelektualec, doktorand teologije na Bostonski univerzi, kozmopolit, zagovornik medreligijskega razumevanja, tolerance in dialoga, dokazani prijatelj Bosne in Bošnjakov.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Prof. Hafizović: Muslimani v Evropi so državljani drugega reda
ImageProfesor na Fakulteti islamskih ved v Sarajevu, Rešid Hafizović, je v zvezi z razsodbo Meddržavnega sodišča v Haagu v tožbi, ki jo je vložila BiH proti Srbiji in Črni Gori za genocid, povedal da ga sodba ni presenetila, ter da je sodba politične narave, ker je bilo sodišče v Haagu pod velikimi pritiski političnih centrov moči.
Po mnenju profesorja Hazifovića se tudi bosanski tim ni preveč potrudil, da bi predstavil relevantne dokaze za najpomembnejše obtožbe tj. za obtožbe genocida. Ta obsodba pa ne pomeni, da imajo ljudje v Srbiji in Črni Gori manj krvave roke od tistih iz Republike Srpske.
“Razsodba je v vsakem primeru nepravična, toda ta razsodba je ravno tako pokazala vse naše slabosti. Za mene osebno, kot muslimana-Bošnjaka je razsodba očiten primer, da muslimani, čeprav avtohtoni Evropejci, v prihodnje ne morejo pričakovati, da bodo njihova življenja in imetje enako varovana v Evropi kot bodo varovana življenja in imetje drugih Evropejcev”. (FENA, 26.2.2007)

Napiši prvi komentar

 
Formiran Rijaset Islamske skupnosti Srbije

ImageNa spletni strani Islamske skupnosti Srbije (ISS) poročajo, da je na seji Sabora ISS enoglasno sprejet predlog Ustave Islamske skupnosti Srbije in formiran Rijaset kot izvršno telo Islamske skupnosti Srbije. Ob tej priložnosti je dosedanji beograjski mufti, Hamdija ef. Jusufspahić imenovan za vršilca dolžnosti Reis-ul-uleme, obenem pa so tudi razpisane volitve za vse organe.

Preberite več...

Napiši prvi komentar

 
Resnica bivšega muftija

ImageUrška Mlinarič je novinarka Večera, tistega časopisa, ki se je po nekaterih raziskavah med slovenskimi mediji morda celo najobjektivneje poročal o islamu in muslimanih. Morda tudi zato ne preseneča, da je Urška dogajanja v Islamski skupnosti v zadnjih dveh letih pokrila celovito in temeljito.
Njen članek "Resnica bivšega muftija" objavljamo z dovoljenjem. To je prvi podrobnejši prispevek o knjigi na domači medijski sceni. Za vse nas, ki se zavedamo pasti človekovega subjektivizma pa je prispevek nekoga, ki ni obremenjen z našo muko, vedno zaželen.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 67 Naprej > Konec >>

Rezultati 651 - 660 od 667
//skripta za piskotke