Domov arrow Objave arrow Svet arrow Težave zaradi prisege prvega muslimanskega kongresnika v ZDA
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Težave zaradi prisege prvega muslimanskega kongresnika v ZDA Natisni E-pošta
Ameriški politiki ob nastopu položaja vedno prisežejo na sveto pismo, kar pa utegne biti problematično za demokrata Keitha Ellisona iz Minnesote, prvega muslimana v zgodovini ZDA, ki se mu je uspelo prebiti v kongres.

Ellison bo namreč januarja prisegel na koran, kar je sprožilo negodovanje med njegovimi kolegi in celo javno pismo republikanca Virgila Goodeja iz Virginije. Goode je napisal javno pismo, v katerem opozarja, da je treba nujno poostriti imigracijsko politiko, saj bo v nasprotnem primeru v kongres izvoljenih še več muslimanov, ameriške tradicionalne vrednote pa bodo ogrožene. Obenem se je zaklel, da svoje roke na koran ne bo položil, na televiziji Fox pa je dejal, da ga na ulici ustavljajo gospe, ki mu zaradi tovrstnih stališč izrekajo vso pohvalo. Goode je zaradi tega postal tarča kritik organizacij za varstvo človekovih pravic, obenem pa tudi pohval svojih volivcev iz Virginije.

Ellisonu iz Minnesote v takšnih razmerah ne preostaja drugega, kot da javno poziva k visoki stopnji strpnosti. Za televizijo CNN je dejal, da se nimajo takšni, kot je Goode, od muslimanov ničesar bati, saj želijo ti le živeti, delati in uspeti na ameriški način. Dejal je tudi, da vsi ameriški muslimani nasprotujejo terorizmu. Na vprašanje, ali je Goode nestrpnež, je Ellison odgovoril, da možakarja ne pozna dovolj dobro, vendar pa vidi, da ne ve veliko o islamu.

Republikanski senator iz Virginije John Warner je v četrtek sporočil, da spoštuje pravico vseh članov kongresa, da svobodno izražajo svojo vero, vključno z muslimani. Svet za ameriško-islamske odnose pa je od Goodeja zahteval opravičilo, ker naj bi bilo njegovo mnenje nevredno javnega uslužbenca. (MLADINA/STA, 22.12.2006))

 www.mladina.si
  Napiši prvi komentar

Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Nazaj
//skripta za piskotke