Domov arrow Objave arrow Islam arrow Mohamed alejhi-selam (Božji Poslanec)
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Mohamed alejhi-selam (Božji Poslanec) Natisni E-pošta
torek, 10 april 2007
ImageNajvečji reformator in najuspešnejši človek. Če veličina leži v zdravljenju ponižanega naroda, kdo je lahko v tem pogledu večji od Poslanca? Nikdar en narod ni padel nižje kot so to Arabci, nikdar en narod ni bil manj organiziran kot so to bili Arabci, nikjer ni idolopoklonstvo imelo globlje korenine kot v Arabiji, niti en kraj na zemeljski obli ni bil taka črna pika kot je to bila Arabija, nikdar niti en narod ni bil tako brutalen in nepismen kot so to bili Arabci.

Po izredno kratkem času, po tri in dvajsetih letih "reformacije", na celi zemeljski obli ni bilo možno najti naroda bolj civiliziranega od Arabcev, ni bilo nacije tako organizirane, ni bilo bolj pravičnega naroda, ni bilo vlade tako dobro organizirane, ni bilo naroda tako moralno in duhovno vzdignjenega, ni bilo mesta tako bleščečega, in nikjer ni bilo tako močno čutiti Božje enotnosti ter bratstva med ljudmi in ni bilo naroda, ki je toliko držal do pravice in enakosti. Uspeh ga ni opil, ni izgubil korajžo zaradi nesreč, pregoni ga niso preusmerili niti za en centimeter. Če prav zmeden, ni jecljal, pa če prav je bil tepen nikdar ni izgubil upanja. Od sirote do močnega kralja, od neznanega delavca do močnega reformatorja, od nepriznanega meščana do omiljenega svetovnega in duhovnega voditelja. Kako veličasten uspeh, kako močna transformacija! Na srečo zelo redka v zgodovini človeštva.

Pojavil se je na najbolj črni točki in sam prevzel misijo reformacije. Nikjer pomoči, nikjer prijatelja, nikjer ene same besede sočutja in vzpodbude. Ni bilo pomoči nobenega od vladarjev in kraljev. Ni bilo civilizacije, izobraževalnega sistema, komunikacij, niti sredstev javnega obveščanja… In kljub temu se je dvignil kot opoldansko sonce nad Arabijo in na ta način razpršil gosto temo nad celotnim človeštvom. Pridobi neštete prijatelje, pri katerih ima pregovorno privrženost in odkritost v ravnanju. Izkazujejo mu spoštovanje in lojalnost,  katero ni doživel nihče od navadnih smrtnikov. Doseže tak uspeh z reformacijo, ki ga zgodovina človeštva ni zabeležila. (Fazlul Karim, Hadis, str. 237)
  Napiši prvi komentar

Samo registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje.
Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Nazaj
//skripta za piskotke