Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Uničujoč promet
ImageTiskovna agencija REUTERS poroča o mogočem kolapsu zadnjih srednjeveških minaretov v afganistanskem mestecu Herat. Čeprav je zadnjih pet minaretov preživelo vse vojne, ki so potekale na območju sedaj kljubujejo novemu sovražniku - prometu. Uničujoče vibracije, ki jih povzroča promet, lahko konstrukcije iz 15. stoletja dokončno poravnajo z zemljo. Celotno mesto Herat se nahaja na seznamu kandidatov konstrukcij svetovne dediščine, ki si prizadevajo za UNESCO-vo zaščito.

Preberi več...

Napiši prvi komentar

 
Dan državnosti
ImageNa povabilo protokola Vlade Republike Slovenije se je slavnostne prireditve ob dnevu državnosti udeležil tudi imam Slovenske muslimanske skupnosti Osman ef. Đogić skupaj s soprogo Amelo.

Napiši prvi komentar

 
Zadnje druženje za ženske pred počitnicami
ImagePripadnice nežnejšega spola vabimo na druženje petek, 22.6.2007 ob 19:00 v prostorih Slovenske muslimanske skupnosti, Trebinjska ul. 3 . Beseda bo tekla o "boleznih srca in zdravljenju teh bolezni".

Napiši prvi komentar

 
Predsednik Drnovšek odlikoval pakistanska pilota
ImagePakistanska pilota zaslužna za reševanje Tomaža Kumarja z južne stene Nanga Parbata (2005), sta včeraj 18.6.2007 prejela odlikovanje reda za zasluge, ki jima ga je podelil predsednik države dr. Janez Drnovšek. Podpolkovnik Rašid Ulah Beg je v imenu obeh izrazil veselje, da odlikovanje prejemata od "neumornega borca za človekove pravice" in dodal, da je priznanje tudi sporočilo svetu, da gredo muslimani lahko na samomorilske naloge tudi zato, da bi pomagali drugim. Reševalna akcija je sicer ocenjena kot izjemna. Nihče do takrat ni izvedel neposrednega reševanja s himalajske stene.

Napiši prvi komentar

 
Alkohol kriv za prezgodnjo smrt polovice Rusov
ImageVEČER | 17.6.2007 | Alkohol je glavni krivec za prezgodnjo smrt 43 odstotkov Rusov med 25. in 54. letom starosti je pokazala raziskava, objavljena v znanstveni reviji The Lancet. Glavni vzrok je uživanje industrijskega alkohola, čistilnih tekočin, parfumov in drugih nevarnih zvarkov, ki jih Rusi izdelajo kar sami doma, so objavili v študiji, ki so jo izvedli britanski in ruski znanstveniki v ruskem mestu Iževsk na Uralu.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 67 68 69 Naprej > Konec >>

Rezultati 611 - 620 od 682
Anketa
V ozadju pandemije Covid-19 je:
 
Kur'an in suna
Tisti, ki ne verujejo, rečejo: "Ne bo nas doletela (poslednja) ura!" Reci: "Nikakor ne! Pri mojem Gospodu, ki pozna nevidno! Prav gotovo, doletela vas bo! Njemu ne uide niti teža (enega samega delca) prahu, niti v nebesih niti na zemlji. In nič manjšega od tega ne obstaja in nič večjega, kar bi ne bilo v Jasni Knjigi." (Kur'an, 34:3)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
//skripta za piskotke