Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Esej Fatmirja Alispahića uvrščen v zbornik Avstrijske tiskovne agencije
ImageTuzlanski publicist Fatmir Alispahić je edini bosanski avtor i edini evropski musliman, čigar esej je uvrščen v izbor najboljših besedil, ki so se leta 2005. tekmovali za nagrado Avstrijske tiskovne agencije (APA – AUSTRIA PRESSE AGENTUR), katera je ustanovljena s ciljem, da promovira dialog v zvezi z evropskimi integracijami. Na natečaj je prišlo 80 del iz raznih delov Evrope, a samo 12, med katerimi je tudi Alispahićev esej »Evropska pot v Islam«, je objavljeno v knjigi izbranih del z naslovom "Hello Melancholy".
Izbrana besedila iz zbornika "Hello Melancholy" so tiskana v angleškem jeziku in se lahko najdejo na tem naslovu .
V nadaljevanju je objavljen esej v bosanskem jeziku. (H.R.)

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Druženje za ženske: O "bolezni srca"
ImageObveščamo vas, da bo z Allahovo voljo jutri, v petek 9. maja 2007 ob 19:00 uri, druženje za ženske v prostorih Slovenske muslimanske skupnosti, Trebinjska ulica 3 . Pogovorili se bomo o ljubosumju, zavisti itd. Vabljeni!

Napiši prvi komentar

 
Pravkar izšlo: Seyyed Hossein Nasr - Islam
ImagePrevod: Anja Zalta | Litera | 2007, m. v., 176 str. | 11, 30 €
Zanimanje za muslimane in islam se je z 11/9 povečalo, in to ne izključno v negativnem smislu. Pojavila so se mnoga dela, ki so skušala religijo ter njeno zgodovino in razvoj pokazati v novi luči, čim bolj široko, plastično in brez tendencioznih poudarkov. Avtor, rojen v Teheranu, ki od začetka iranske revolucije predava v Ameriki, je v tem delu podal strnjeni pregled raznolikosti islamske vere in muslimanske kulture.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Predsednik Drnovšek na Al Jazeeri
Arabska televizija Al Jazeera je nedavno v dveh delih objavila prispevek Barnaby Phillipsa o slovenskem predsedniku dr. Janezu Drnovšku. Poglejmo:


V nadaljevanju si lahko ogledate še drugi del.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Drnovšek v Jordaniji
ImageSTA, Planet | 4.6.2007
Slovenski predsednik Janez Drnovšek je odpotoval na delovni obisk v Jordanijo, kjer se bo jutri sestal z jordanskim kraljem Abdulahom II. in predsednikom vlade Marufom Sulejmanom al Bahitom.
Teme pogovora bodo izmenjava stališč o mirovnem procesu na Bližnjem vzhodu, dialog civilizacij in religij ter sodelovanje Jordanije z Evropsko unijo, so sporočili iz urada predsednika Drnovška.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 67 68 69 Naprej > Konec >>

Rezultati 621 - 630 od 682
Anketa
V ozadju pandemije Covid-19 je:
 
Kur'an in suna
O, vi, ki verujete! Predpisan vam je post, kot je bil predpisan onim pred vami. Morda boste bogaboječi! Post traja določeno število dni. Če je kdo med vami bolan ali na popotovanju - potem (odgovarjajoče) število drugih dni. Tisti, ki zmorejo, naj se odkupijo tako, da nahranijo siromaka. Kdor prostovoljno da več, je to bolje za njega. In bolje je za vas, da se postite, ko bi le vedeli. Mesec ramadan je tisti mesec v katerem smo oznanili Kur'an, v pravilno vodstvo ljudem, in jasne (verze), v pravilno vodstvo in odrešitev. (Kur'an, 2:183-185)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
//skripta za piskotke