Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Parcela, kjer naj bi bila džamija, še ni pripravljena za prodajo
ImageSoglasje o novi lokaciji za gradnjo islamskega kulturnega centra (IKC) sta vodstvi ljubljanske mestne občine in islamske skupnosti v Sloveniji dosegli že decembra lani.
Mikrolokacijo za gradnjo džamije na območju ob Parmovi, kjer je zdaj parkirišče, bo MOL določila z občinskim podrobnim prostorskim načrtom, a verjetno še ne letos.

Povezava

Napiši prvi komentar

 
Dženaza namaz: Redžo Karajić
ImageNa boljši svet se je preselil Redžo Karajić. Dženaza namaz bo v četrtek, 3. maja 2007 (15. Rebiu-l-ahir 1428) ob 15:00 uri na pokopališču Žale 4. Do takrat bo ležal v Vežici 5.

"Mi smo Allahovi in mi se bomo Njemu vrnili." (Kur'an, 2:156)

Napiši prvi komentar

 
Janković: Maja bomo podpisali predpogodbo
ImageŽupan Ljubljane, Zoran Janković, je v intervjuju za Mladino (16/2007) na vprašanje kdaj bo zgrajena džamija odgovoril: "Kdaj bo zgrajena, vam ne znam povedati. Maja bomo podpisali predpogodbo za zemljo z muslimansko skupnostjo. Potem pa je vse odvisno od njih, kdaj bodo imeli denar. Mi jim bomo zagotovili namembnost lokacije. Ta predmet prodaje bomo dali v obravnavo na sejo mestnega sveta in mislim, da bo velika večina za. S tem bo za nas stvar končana."

Napiši prvi komentar

 
Blewitt: Karadžić in Mladić ne bosta nikoli aretirana
ImageSarajevo, 25. aprila (STA) - Nekdanji namestnik glavne tožilke Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Graham Blewitt je v pogovoru za sarajevski časnik Dnevni avaz izrazil prepričanje, da haaška obtoženca Radovan Karadžić in Ratko Mladić ne bosta nikoli aretirana, hkrati pa je svojo bivšo šefico Carlo Del Ponte obtožil "neprofesionalnosti in politizacije", zlasti v procesu proti Slobodanu Miloševiću, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Napiši prvi komentar

 
Večina anketirancev nasprotuje ameriški zunanji politiki
ImageRaziskava javnega mnenja v nekaterih muslimanskih državah je pokazala izrazito negativno mnenje o ameriški zunanji politiki do muslimanskih držav. Več kot 70% Egipčanov, Maročanov, Indonezijcev in Pakistancev verjame, da poskušajo ZDA oslabiti in razdeliti muslimanski svet. Večina jih tudi verjame, da vzpostavitev palestinske države ni cilj ameriške politike. Medtem ko se večina ne strinja z napadi Al Kaide na civiliste, ker nasprotujejo islamu, se strinjajo z nekaterimi cilji te organizacije kot npr. uveljavitev šeriatskega prava in prekinitev ameriške vojaške prisotnosti v muslimanskih državah. Na vprašanju o napadih na ameriške vojake v Iraku rezultati kažejo razdeljenost: medtem ko 91% Egipčanov in 69% Maročanov podpira napade, jim 61% Indonezijcev nasprotuje. Zanimivo je, da jim nasprotuje tudi 33% Pakistancev, medtem ko jih 31% napade podpira.

Raziskavo je izvedla ameriška WorldPublicOpinion.org v sodelovanju z Maryland University na podlagi osebnih intervjujev na vzorcu 1000-1200 ljudi v času od decembra do februarja. Celotno poročilo je dosegljivo na tej povezavi.

Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 67 68 69 Naprej > Konec >>

Rezultati 641 - 650 od 682
Anketa
V ozadju pandemije Covid-19 je:
 
Kur'an in suna
O, vi, ki verujete! Ko se v petek kliče k molitvi, pohitite, da se spomnite Boga in pustite trgovanje! To je bolje za vas, če veste. Ko pa je molitev končana, pojdite svoja pota, in stremite k božji milosti, in često se spominjajte Boga, mogoče se vam bo dobro godilo! (Kur'an, 62:9-10)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
Prisotni: 1 gost
//skripta za piskotke