Domov
Glavni meni
Domov
Objave
Datoteke
Vprašanja
Pristopnica
Komentarji
Kontakti
Kje smo?
E-pošta
Iskanje
Ne spreglejte
Elektronski bilten
Ramadanski post
Kur'an
Suna
Prijava

Pozabil geslo?

Advertisement

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title


Mohamed alejhi-selam (Božji Poslanec)
ImageNajvečji reformator in najuspešnejši človek. Če veličina leži v zdravljenju ponižanega naroda, kdo je lahko v tem pogledu večji od Poslanca? Nikdar en narod ni padel nižje kot so to Arabci, nikdar en narod ni bil manj organiziran kot so to bili Arabci, nikjer ni idolopoklonstvo imelo globlje korenine kot v Arabiji, niti en kraj na zemeljski obli ni bil taka črna pika kot je to bila Arabija, nikdar niti en narod ni bil tako brutalen in nepismen kot so to bili Arabci.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Francozi vedeli za Al Kaidine načrte
ImageFrancoska obveščevalna služba je že januarja 2001 vedela, da teroristična mreža Al Kaida pripravlja ugrabitve letal in je te informacije posredovala ameriški obveščevalni službi CIA, je danes poročal francoski časnik Le Monde. Časnik se je dokopal do zaupnega dokumenta na 328 straneh o dejavnostih Al Kaide, ki ga je pripravila francoska zunanja obveščevalna služba DGSE.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Guantánamo: razmere se slabšajo

ImageLondon, 5. april 2007, - Novo poslopje v Guantánamu ustvarja še težje razmere skrajne izolacije in prikrajšanj za pripornike, ugotavlja v novem poročilu Amnesty International. Razmere v kampu 6, ki so ga odprli decembra lani, so opisane kot "krute in nečloveške". Priporniki so 22 ur na dan zaprti v ločene jeklene celice brez naravne svetlobe in z minimalnim stikom z ljudmi.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Namenitev dela dohodnine za donacije

ImageVir: www.racunovodja.com

Vlada RS je na seji 22. marca sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije. Sprejeta uredba določa podrobnejši načina izvajanja novega instituta, ki ga je prinesel Zakona o dohodnini, in sicer namenitev dela dohodnine za donacije. Tako bodo rezidenti lahko določili, da do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene od njihovih dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, ne pripada proračunu Republike Slovenije, pač pa organizacijam, ki se na nepridobiten način ukvarjajo s splošno koristnimi dejavnostmi, političnim strankam in reprezentativnim sindikatom. Seznam upravičencev za leto 2007 je sestavni del uredbe. Uredba bo začela veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.

Napiši prvi komentar

Preberi več...
 
Novinarski standardi

ImageČasopis Islamske skupnosti BiH "Preporod" je v zadnji številki objavil odgovor Osman ef. Đogića na tekst , ki ga je podpisal Zilhad Kudić pod naslovom "Moralni in človeški strmoglav Osmana Đogića". Pri vsej tej zgodbi se nam zdi pomembno dejstvo, da je urednik upošteval profesionalne in tudi verske standarde (v islamu je pravica do ugovora samoumevna), kljub verjetnem nasprotovanju različnih lobijev. Nažalost, tega se v zadovoljivi meri ne držijo vsi uredniki kulturnih časopisov pri nas in pod pritiskov različnih "diktatorjev javnega diskurza" popuščajo na račun novinarskih in moralnih standardov, ter na škodo bralcev.

Napiši prvi komentar

 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 64 65 66 67 68 69 Naprej > Konec >>

Rezultati 651 - 660 od 682
Anketa
V ozadju pandemije Covid-19 je:
 
Kur'an in suna
O, vi, ki verujete! Ko se v petek kliče k molitvi, pohitite, da se spomnite Boga in pustite trgovanje! To je bolje za vas, če veste. Ko pa je molitev končana, pojdite svoja pota, in stremite k božji milosti, in često se spominjajte Boga, mogoče se vam bo dobro godilo! (Kur'an, 62:9-10)
 
Ramadanski post
Kdo je prijavljen
//skripta za piskotke