Insania

Senegal: Podarimo obrok

Senegal je država z visoko stopnjo revščine. Po podatkih Svetovne banke živi približno 38% prebivalstva v tej državi pod nacionalnim pragom revščine.

Velik del prebivalstva Senegala živi na podeželju, kjer je revščina pogosto še bolj izrazita. Kmetijstvo je osnovno sredstvo preživljanja za mnoge, vendar se soočajo z izzivi, kot so suše, pomanjkanje infrastrukture in dostopa do trgov. Senegal je izpostavljen vplivom podnebnih sprememb, kar vpliva na kmetijski sektor, ki je ključnega pomena za preživetje prebivalstva.
Mnogi prebivalci Senegala se soočajo z omejenim dostopom do osnovnih storitev, kot so izobraževanje, zdravstveno varstvo, čista pitna voda in sanitarna infrastruktura.
Številni otroci, starejši in ženske v Senegalu so še posebej ranljivi za učinke revščine zaradi pomanjkanja socialne zaščite in ekonomskega izključevanja.

Naša partnerska organizacija Isar Global je zato organizirala zbiranje sredstev, ki bodo namenjeni pripravi in distribuciji paketov z osnovnimi živili za pomoči potrebne v tej državi.
Pomagate lahko tudi vi z donacijo na transakcijski račun:

Naziv: Isar Global
IBAN: AT70 2011 1847 8103 1900
BIC: GIBAATWWXXX
Namen: Podarimo obrok
Naslov: Neilreichgasse 18, Dunaj/Avstrija

Lahko si ogledate še dva video posnetka neposredno s terena:

Če vernik nahrani lačnega vernika, bo Allah dž.š. to osebo nahranil z nebeškimi (džennetskimi) sadeži. (Hadis-i Sherif – Tirmizî, Kıyâme, 18).

1 thoughts on “Senegal: Podarimo obrok

  1. Latif Karacomak pravi:

    Najlepša hvala, ker ste organizirali tako lepo organizacijo in nam dali priložnost, da pri njej pomagamo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja